Natečaj za ekološko kmetovanje

Natečaj za ekološko kmetovanje

22. 03. 2022

Vir in informacije: Evropska komisija, https://ec.europa.eu/

Ali želite prispevati k večji ozaveščenosti javnosti o ekološki pridelavi v EU? Ali želite prispevati k večji cenovni dostopnosti in/ali dostopnosti ekoloških proizvodov v EU? Ali ste v ta namen razvili in izvedli ali še vedno izvajate odličen, inovativen, trajnosten in ponovljiv projekt? Ali želite, da se javnost bolje seznani s tem projektom?

Če je odgovor na katero od zgornjih vprašanj pritrdilen, se prijavite za ekološke nagrade EU. Če zmagate, boste prejeli nefinančno nagrado v obliki priznanja, vašemu projektu pa bodo omogočili večjo prepoznavnost v javnosti. Če ste torej ekološki kmetovalec, mesto ali regija, ki ekološko hrano zagotavlja bolnikom ali šolarjem ali kako drugače spodbuja ekološko pridelavo, ali če ste podjetje v ekološki prehranski verigi z edinstvenim pristopom, se prijavite za ekološke nagrade EU.

Evropska komisija je skupaj s partnerji razpisala natečaj za Ekološke nagrade EU, ki jih sestavlja sedem kategorij in osem nagrad. Pomenijo priznanje različnim akterjem vzdolž ekološke vrednostne verige, ki so razvili odličen, inovativen, trajnosten in navdihujoč projekt, ki prinaša resnično dodano vrednost za ekološko pridelavo in porabo.

Povezave do spletnih prijav bodo na voljo od 25. marca 2022 dalje.

Kategorije nagrad in nagrade

Shemo ekoloških nagrad EU sestavlja sedem kategorij in osem nagrad. Pomenijo priznanje različnim akterjem vzdolž ekološke vrednostne verige, ki so razvili odličen, inovativen, trajnosten in navdihujoč projekt, ki prinaša resnično dodano vrednost za ekološko pridelavo in porabo. Vprašalnike si lahko ogledate samo v vednost za oddajo prijav na ekološke nagrade EU. Povezave do spletnih prijav bodo na voljo od 25. marca 2022.

  • Kategorija 1: najboljša ekološka kmetovalka in najboljši ekološki kmetovalec

Cilj te nagrade je nagraditi kmetovalca in kmetovalko. To nagrado organizirata organizaciji COPA-COGECA in IFOAM Organics Europe.

Predogled prijavnega obrazca

  • Kategorija 2: najboljša ekološka regija

Cilj te nagrade je nagraditi regijo. To nagrado organizira Evropski odbor regij.

Predogled prijavnega obrazca

  • Kategorija 3: najboljše ekološko mesto

Cilj te nagrade je nagraditi mesto. To nagrado organizira Evropski odbor regij.

Predogled prijavnega obrazca

  • Kategorija 4: najboljša ekoregija

Cilj te nagrade je nagraditi ekoregijo. To nagrado organizira Evropski odbor regij.

Predogled prijavnega obrazca

  • Kategorija 5: najboljše ekološko MSP

Cilj te nagrade je nagraditi malo ali srednje podjetje (MSP) s sedežem v EU, ki predeluje ekološke proizvode. To nagrado organizira Evropski ekonomsko-socialni odbor.

Predogled prijavnega obrazca

  • Kategorija 6: najboljši trgovec z ekološko hrano na drobno

Cilj te nagrade je nagraditi trgovca z ekološko hrano na drobno s sedežem v EU, ki prodaja ekološke proizvode. To nagrado organizira Evropski ekonomsko-socialni odbor.

Predogled prijavnega obrazca

  • Kategorija 7: najboljša ekološka restavracija

Cilj te nagrade je nagraditi samostojno restavracijo ali obrat v sklopu hotela ali ponudnika gostinskih storitev, ki na meniju ponuja certificirane ekološke proizvode. To nagrado organizira Evropski ekonomsko-socialni odbor.

Predogled prijavnega obrazca

Te nagrade so nefinančne in bodo podeljene 23. septembra, ki je ekološki dan EU.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj