Razpis za izbor najboljših inovacij GZS v letu 2022

Razpis za izbor najboljših inovacij GZS v letu 2022

08. 03. 2022

Vir in informacije: https://inovacije.gzs.si/priznanja-za-inovacije/

Priznanja GZS za inovacije na nacionalni ravni predstavljajo najvišja nacionalna priznanja za inovacije slovenskih podjetij in drugih organizacij ter s tem promocijo inovativnosti doma in v tujini.

Zgodovina priznanj za inovacije sega v leto 1997, ko je se je Območna zbornica Zasavje odločila podpreti drugače misleče posameznike v inovativnih podjetjih in 23. januarja podelila prva regionalna priznanja za najboljše inovacije. Gibanje se je sprva razširilo na druge regije, leta 2002 pa so priznanja pridobila nacionalni značaj. K sodelovanju so pristopile vse regionalne gospodarske zbornice, nacionalni dogodek - Dan inovativnosti - pa odslej predstavlja izbor najboljših inovacij izmed najboljših v regijah.

V letu 2022 bodo obeležili 26 let podeljevanja na regionalni ravni in 20 let na nacionalni ravni. V preteklih 19 letih je bilo podeljenih več kot 3.240 inovacijam. Na nacionalni ravni je bilo podeljenih 162 zlatih priznanj, priznanja GZS za inovacije pa so prepoznane tako v Sloveniji kot v tujini.

Razpisi po regionalnih gospodarskih zbornicah so odprti od 9. februarja do 31.marca 2022. Vse prijavljene inovacije bodo ocenjene s strani regionalnih komisij, najboljše zlate inovacije iz posameznih regij, pa bodo predlagane na nacionalni nivo in ocenjene s strani članov nacionalne komisije. Nacionalna priznanja GZS za inovacije bodo podeljena 20. septembra 2022 na Dnevu inovativnosti 2022.

9. februarja 2022 so se na 13 regionalnih zbornicah odprli razpisi za priznanja za inovacije 2022, dodatno pa je na GZS odprt tudi razpis za priznanja za inovacije slovenskih podjetij s sedežem v tujini in državljanom Republike Slovenije, ki živijo v tujini. Gre za dvostopenjski postopek pri katerem se na prvi stopnji ocenjuje in podeljuje priznanja za inovacije na regionalnem nivoju, najboljše zlate regionalne inovacije, pa se uvrstijo na drugo, nacionalno stopnjo. Na nacionalni stopnji vse inovacije ponovno oceni nacionalna komisija in dodeli nacionalna priznanja, ki so podeljena na Dnevu inovativnosti.

Tudi letos bodo podelili posebno priznanje za inovacijski izziv 2022: »Z INOVACIJAMI PRESEGAMO MEJE«.

Svoje inovacije lahko prijavite do 31. marca 2022 na razpis regionalne zbornice v regiji, v kateri je sedež vaše organizacije oziroma na razpis GZS v primeru inovacij slovenskih podjetij s sedežem v tujini in državljanov Republike Slovenije, ki živijo v tujini.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj