Brezplačni dogodek - »Kako evropski projekt Creators odgovarja na energetske izzive Jesenic«, Jesenice

Brezplačni dogodek - »Kako evropski projekt Creators odgovarja na energetske izzive Jesenic«, Jesenice

08. 03. 2022

Datum: 17. marec 2022, ob 17.00 uri

Kraj: gledališče Toneta Čufarja, Jesenice

Poslovna akademija Finance tokrat že spomladi začenja serijo brezplačnih regionalnih podjetniških srečanj. Prvi forum bo na Jesenicah v četrtek, 17. marca 2022, ob 17.00 uri v gledališču Toneta Čufarja.

Jeseniški razvojno-podjetniški forum so naslovili: »Kako nastaja skupnost za daljinsko ogrevanje Jesenic«. Na forumu, kjer se ne bodo mogli izogniti debati o izjemnih podražitvah ogrevanja, boste s predstavniki države ter predstavniki lokalnih oblasti in zainteresirane javnosti odgovorili, kaj prinaša evropski projekt CREATORS - projekt oblikovanja energetske skupnosti, ki vključuje daljinsko ogrevanje Jesenic, proizvodnjo vodika, sončno elektrarno ter povezuje Acroni in lokalno skupnost?

Kje so še razvojne priložnosti za nekoč železarske Jesenice? Kako se lahko Jesenice vključijo v turistično ponudbo Gorenjske? Zakaj so Jesenice primerne za podjetja in za njihova vlaganja?

Osrednja tema forumov je poslovna prihodnost regije, strokovnjaki in lokalno uspešni podjetniki pa odkrivajo, kje se skrivajo priložnosti za razvoj regije, kakšne so pri tem ovire ter kakšno vlogo igrajo pri tem lokalni akterji in kakšno država.

Srečanja pripomorejo k povezovanju ljudi v regiji s političnimi in gospodarskimi osebnostmi, ki delujejo drugje, predvsem v središču države.

In kdo bo vse sodeloval na forumu, kdo bodo ključni govorci? Na forumu bodo med drugim predstavili sliko lokalnega gospodarstva, za kar bo poskrbela Henrika Zupan, predsednica, Območna obrtno-podjetniške zbornice Jesenice. O tem, kako lahko podjetja črpajo denar iz Načrta za obnovo in okrevanje, bodo spregovorili predstavniki podjetja Tiko pro. O Jesenicah in njenih potencialih skozi oči korporacije bo govoril Simon Velikonja, direktor Hidria d.o.o in član Poslovodnega odbora korporacije, spoznali pa bomo tudi zgodbe uspešnih lokalnih podjetij, kot je Lushna, in njihove ambicije.

Evropski projekt Creators bodo polega Blaža Račiča, župana Občine Jesenice, predstavili tudi Samo Lečnik, vodja energetike Skupine SIJ, Boris Sučić z Inštituta Jožefa Stefana ter Andrej Stušek, direktor Enosa.

Udeležba na forumu je brezplačna, prijava pa obvezna.

Povezava na program je na voljo tukaj. Ob prijavi lahko udeleženci govorcem na forumu zastavijo pisno vprašanje.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj