Javna agencija SPIRIT Slovenija v Izraelu odprla pospeševalnik za slovenska zagonska podjetja

Javna agencija SPIRIT Slovenija v Izraelu odprla pospeševalnik za slovenska zagonska podjetja

25. 02. 2022

Vir in informacije: STA, 13. 2. 2022, www.sta.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sodelovanju s slovenskim veleposlaništvom v Izraelu in Slovenskim podjetniškim skladom (SPS) v Tel Avivu v Izraelu zagnala pospeševalnik za slovenska zagonska podjetja.

V programu, ki bo trajal do 11. aprila 2022, bo sodelovalo devet slovenskih tehnoloških zagonskih podjetij.

Izrael je v zadnjem desetletju postal ena vodilnih držav v svetovnem merilu na področju zagonskih podjetij. Zaradi svojega naprednega inovacijskega ekosistema se ga drži vzdevek "Start-up Nation".

S programom želimo povezati slovenska zagonska podjetja z izraelskimi visokotehnološkimi podjetji, vodilnimi industrijskimi organizacijami, mednarodnimi korporacijami, vlagatelji in akademskimi institucijami.

Program, ki ga bo vodila družba ETC, hčerinsko podjetje ameriške skupine Arieli Capital, bo namenjen tehnološkim zagonskim podjetjem iz različnih sektorjev, vključno z zdravjem, kmetijstvom, fintechom, pametno mobilnostjo, prehrambno tehnologijo in čisto tehnologijo.

Zagonskim podjetjem bo pomagal pri zagotavljanju konkurenčne prednosti v fazah poslovne in tržne validacije, začetne pridobitve naročnika, začetne pridobitve vlagatelja ter razvoju poslovanja in širitvi na svetovni trg.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj