Rok za oddajo obračunov DDPO in DohDej je 3. maj 2022

Rok za oddajo obračunov DDPO in DohDej je 3. maj 2022

25. 02. 2022

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Finančna uprava Republike Slovenije, 23. 2. 2022, www.gov.si

Državni zbor RS dne 22. 2. 2022 sprejel Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE). V posebnem poglavju »Ukrepi na davčnem področju« je med drugim določeno, da mora davčni zavezanec predložiti davčnemu organu davčni obračun od dohodka iz dejavnosti (DohDej) in davka od dohodka pravnih oseb (DDPO) najpozneje do 30. aprila za leto 2021. Ker ta dan pade na soboto, je skrajni rok za predložitev obračunov DDPO in DohDej torek, 3. maj 2022.

Do omenjenega datuma se podaljšuje tudi rok za priglasitev ugotavljanja davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov.

ZUOPDCE, ki je objavljen na spletni strani Državnega zbora RS, v 16. členu določa tudi podaljšanje roka za predložitev letnih poročil AJPES, in sicer je potrebno letna poročila predložiti najkasneje do 30. aprila 2022.

Ta informacija je trenutno zgolj informativne narave, saj omenjeni zakon še ni objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj