Peti javni poziv za vključitev v projekt PONI - podjetno nad izzive v Primorsko-notranjski razvojni regiji

Peti javni poziv za vključitev v projekt PONI - podjetno nad izzive v Primorsko-notranjski razvojni regiji

22. 02. 2022

Vir in informacije: RRA Zeleni kras d.o.o., 14. 2. 2022, www.rra-zk.si

Regionalna razvojna agencija za Primorsko-notranjsko regijo objavlja 5. javni poziv za vključitev 10-ih udeležencev v projekt Podjetno nad izzive.

Projekt PONI Zeleni kras je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v štirih mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Posebnost operacije predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na RRA Zeleni kras, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.  

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Primorsko-notranjski regiji ter da so na dan pričetka vključitve osebe z nami zmožne podpisati pogodbo o zaposlitvi. Prijava poteka preko javnega poziva, objavljenega na spletni strani RRA Zeleni kras. Poziv je odprt do 7. 3. 2022.

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. ali drugo obliko poslovnih subjektov). V projekt PONI Zeleni kras bo v letih 2021 in 2022 vključenih 52 potencialnih udeležencev.

Dodatne informacije in prijave

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj