Občutno povečanje sredstev EIC za raziskovalne institucije in podjetja v letu 2022

Občutno povečanje sredstev EIC za raziskovalne institucije in podjetja v letu 2022

15. 02. 2022

Vir in informacije: Institut Jožef Stefan, 9. 2. 2022, https://ijs.si

Evropska komisarka Mariya Gabriel je 9. februarja 2022 na novinarski konferenci objavila delovni program European Innovation Council (EIC) za leto 2022 v vrednosti 1,7 milijarde evrov:

  • EIC Pathfinder: 350 milijonov € za multidisciplinarne raziskovalne skupine in razvoj prelomnih tehnologij
  • EIC Transition: 131 milijonov € za nadaljnji razvoj tehnologij in iskanje poslovnih priložnosti
  • EIC Accelerator: 1,16 milijarde € za zagonska, mala in srednje velika podjetja za razvoj inovacij z velikimi učinki (ustvarjanje novih trgov in podobno)

Z znatno povečanimi sredstvi EIC pod okriljem raziskovalnega programa Obzorje Evropa bodo podprti vizionarski podjetniki in raziskovalci s prelomnimi inovacijami in tehnologijami, vključno z ukrepi za spodbujanje ženskega podjetništva in hitre rasti podjetij, uvedbo iniciative EIC Scale-up 100 za identifikacijo stotih tehnološko najbolj prodornih evropskih podjetij z izjemnim potencialom ustvarjanja vrednosti in drugimi ukrepi za spodbujanje inovacijske dejavnosti.

Sprejeti delovni program je podprl EIC Board, v katerega so vključeni neodvisni strokovnjaki iz inovacijskega okolja. Članica Odbora iz Slovenije je dr. Špela Stres, MBA, LLM, vodja Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ''Jožef Stefan''.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj