Brezplačni dogodek - »Pogoji za izdelavo prehrambenega produkta«, Kamnik

Brezplačni dogodek - »Pogoji za izdelavo prehrambenega produkta«, Kamnik

15. 02. 2022

Datum: 1. marec 2022, od 9.00 do 11.00 ure

Kraj: Zadruga KIKštarter, Fužine 134, Kamnik

Organizator: Zadruga KIKštarter, Fužine 134, 1241 Kamnik

Ob uradni otvoritvi kuhinje, ki bo namenjena podjetnikom iz prehrambenega sektorja, bodo v Zadrugi KIKštarter predstavili vse pogoje za izdelavo prehrambenega produkta ter možnostih uporabe kuhinje v KIKštarterju.

Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higieni živil, pridobljeno s strokovno izobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse.

Vsebina:

  • Kaj je HACCP in kaj so spremljajoči higienski programi
  • Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
  • Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih)
  • Primeri iz prakse in vprašanja

Predavateljica: Iva Varbnik

Iva Verbnik je univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, ki ima veliko izkušenj tudi iz prakse, ki se navezujejo na področje dobre higienske prakse.

Ga. Verbnik poučuje tudi na Srednji biotehniški šoli, sodeluje pa tudi s podjetniki in večjimi proizvodnimi obrati pri uvedbi in pripravi celotne dokumentacije s področja HACCP. V okviru svojih dolgoletnih izkušenj, go. Verbnik poskrbi tudi za izobraževanje osebja, svetovanje glede deklaracij, optimizacija procesov, pregled proizvodnih in strežnih linij itd..

Ga. Verbnik bo na delavnici predstavila za kaj vse mora podjetnik poskrbeti, če želi proizvajati prehrambene produkte in prodajati kupcem.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Prijave so obvezne. Elektronsko prijavnico najdete tukaj. Število udeležencev je omejeno.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj