Brezplačno spletno usposabljanje - »Priprava davčnega obračuna 2021 za začetnike in opozorila ter novosti za vse druge podjetnike, s poudarkom in v luči protikoronskih ukrepov«

Brezplačno spletno usposabljanje - »Priprava davčnega obračuna 2021 za začetnike in opozorila ter novosti za vse druge podjetnike, s poudarkom in v luči protikoronskih ukrepov«

09. 02. 2022

3 0
Koristnost članka
3 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 16. in 18. februar 2022, od 9.00 do 13.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

SPOT Svetovanje Gorenjska vabi na brezplačno spletno usposabljanje, ki je namenjeno pridobivanju informacij in znanj s področja priprave davčnega obračuna 2021 za začetnike in opozorila ter novosti za vse druge podjetnike, s poudarkom in v luči protikoronskih ukrepov.

Program:

1. DAN (sreda, 16. 2. 2022)

  • Osnove, pravne podlage za sestavo davčnih obračunov, katere knjige mora voditi s.p. po sistemu enostavnega knjigovodstva
  • Zagotavljanje računovodskih podatkov za ugotovitev pravilne davčne osnove
  • Prihodki, odhodki, kaj pomeni amortizacija, stroški dela, obračun prispevkov, razlika stroški od odhodkov in davčno priznanih odhodkov
  • Letno poročilo in razlike v davčnem obračunu (normiranci, ugotavljanje dejanskih prihodkov in odhodkov)
  • Davčno priznani in nepriznani odhodki
  • Razlike po določilih ZDDPO-2 in ZDOh-2
  • Davčne olajšave in opozorila pri sestavi davčnih obračunov

2. DAN (petek 18. 2. 2022)

  • Pregled PKP ukrepov, ki vplivajo ob povečanju prihodkov, glede na kriterije ali neizpolnjevanje pogojev in zato vračanje sredstev (čakanje na delo, skrajšani delovni čas, karantena, višja sila, temeljni dohodek, regres)
  • Opozorila na PKP 10, napovedi inšpiciranja FURS
  • Odgovori na posredovana vprašanja
  • Razgovor z udeleženci

Vse udeležence, ki se bodo prijavili obveščajo, da lahko tudi vnaprej posredujejo vprašanja, vendar najkasneje do petka 11. 2. 2022 do 12.ure. Vprašanja pošljite na elektronski naslov: hermina.biscevic@ragor.si.

Usposabljanje je namenjeno samostojnim podjetnikom, MSP, potencialnim podjetnikom, računovodjem in računovodskim servisom.

Predavanje bo izvedla ga. Simona Štravs: davčna svetovalka ZDSS in častna članica ZDSS iz Jesenice, z več kot 30 letnimi izkušnjami. Je znana predavateljica na seminarjih in kongresih z davčno in pravno vsebino. Posebej aktivna je na področju preoblikovanj samostojnega podjetnika posameznika, delovnega in gospodarskega prava in davčnih postopkov.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Usposabljanje se izvaja v sklopu projekta SPOT. Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj