V četrtek bo podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem - FDI Award Slovenia 2021

V četrtek bo podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem - FDI Award Slovenia 2021

25. 01. 2022

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 24. 1. 2022, www.spiritslovenia.si

Najboljšim tujim investitorjem v naši državi bodo tudi letos podeljene nagrade FDI Award Slovenia 2021. Prireditev bo tudi letos potekala v virtualni obliki, in sicer v četrtek, 27. januarja 2022, ob 10.00 uri, digitalno občinstvo pa jo bo lahko spremljalo preko spletne strani dogodka: https://fdi-award.investslovenia.org/ in na Facebook strani javne agencije SPIRIT Slovenija.

S podelitvijo nagrad FDI Award Slovenia želi Vlada Republike Slovenije prepoznati, nagraditi in ovrednotiti izjemne prispevke tujih investitorjev v slovenskem poslovnem okolju. Tuji investitorji so ključni gradniki tako pri ustvarjanju novih delovnih mest in dodane vrednosti, kot pri raziskavah in razvoju, novih tehnologijah ter regijskih oziroma mednarodnih širitvah.

Letos bodo nagrade FDI Award Slovenia podeljene že šestnajstič po vrsti, in sicer v naslednjih treh kategorijah: pomemben zaposlovalec v panogi, dolgoročna prisotnost in zeleno za usmeritev v ohranjanje narave in čistega okolja. Letos bo v ospredju trajnostna naravnanost podjetij, zelene tehnologije in inovacije, ki pripomorejo k reševanju okoljskih, družbenih in gospodarskih problematik.

V 2020 so priznanja prejela podjetja Atlantic Droga Kolinska, d. o. o. v kategoriji pomemben zaposlovalec, Belinka Perkemija, d. o. o. v kategoriji »zeleno«, TKK, d. o. o. v kategoriji »ustvarjalno« in iSystem Labs, d. o. o. v kategoriji »pametno«.

Več o dogodku na https://fdi-award.investslovenia.org/.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj