Brezplačni spletni izobraževalni tečaj - »S čuječnostjo do zmanjševanja stresa in izčrpanosti«

Brezplačni spletni izobraževalni tečaj - »S čuječnostjo do zmanjševanja stresa in izčrpanosti«

18. 01. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: začetek 24. januarja 2022 (tečaj traja 40 pedagoških ur (45 min), 20 srečanj po 2 pedagoški uri. Tečaj poteka ob ponedeljkih in sredah, od 9.00 do 10.30 ure).

Kraj: na spletu

Središče rotunda, Koper, so.p. v okviru evropskega projekta za spodbujanje kompetenc zaposlenih in brezposelnih nad 45 let razpisuje izobraževalni tečaj “S čuječnostjo do zmanjševanja stresa in izčrpanosti”.

Program je zasnovan za boljše soočanje s stresnimi življenjskimi situacijami in za preprečevanje ter obvladovanje stresa, depresije ter drugih neprijetnih čustev in občutkov s pomočjo prakse čuječnosti.

Tekom programa se bodo udeleženci spoznali s preprostimi in učinkovitimi strategijami, ki jih bodo lahko uporabili za izboljšanje svojega duševnega in telesnega zdravja.

Udeležba na tečaju je brezplačna. V program se lahko vpišejo zaposleni in brezposelni, prednost pri vključitvi imajo starejši od 45 let. Pogoj za dokončanje programa je najmanj 80% aktivna udeležba.

Tečaj vodi mag. Maja Maraž.

Program ponuja praktično izkušnjo čuječnosti v obliki vaj (tako formalnih kot neformalnih) in spodbuja prenos osvojenega v vsakodnevno življenje. Od udeležencev je pričakovana pripravljenost za izvajanje vaj ter aktivno sodelovanje.

  • Modul 1: Spoznavanje osnov čuječnosti
  • Modul 2: Čuječnost kot temeljna kompetenca za optimalno funkcioniranje
  • Modul 3: Pomen razvijanja samostojne prakse
  • Modul 4: Čuječnost v odnosu do samega sebe
  • Modul 5: Čuječnost v odnosih z drugimi
  • Modul 6: Čuječnost na delovnem mestu
  • Modul 7: Soočanje s stresom in duševnimi težavami s pomočjo čuječnosti
  • Modul 8: Čuječe naprej

Dodatne informacije in prijave

Sredstva za brezplačno učenje v celoti prispevata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj