Slovenski paviljon na Expu novembra z več kot 100.000 obiskovalci

Slovenski paviljon na Expu novembra z več kot 100.000 obiskovalci

07. 12. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 1. 12. 2021, www.sta.si

Slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju je novembra obiskalo okoli 100.000 obiskovalcev. Gostil je tudi dve poslovni delegaciji ter približno 20 večjih poslovnih dogodkov in številna manjša srečanja.

Oktobra so s slovenskega paviljona na Expu poročali o več kot 120.000 obiskovalcih, novembra pa se je splošni obisk svetovne razstave, s tem pa tudi slovenskega paviljona, nekoliko umiril. Expo je bil deležen izjemne pozornosti v prvih tednih po odprtju, krivulja obiska pa se je nato nekoliko upočasnila.

Expo si je v živo ogledalo že skoraj 4,8 milijona obiskovalcev, dodatnih 23,5 milijona pa je ogled opravilo virtualno. Zaradi dogodkov, povezanih z obeležitvijo 50-letnice Združenih arabskih emiratov, napovedujejo ponovni porast števila obiskovalcev v zadnjem mesecu leta.

Novembra sta slovenski paviljon obiskali dve poslovni delegaciji, ena s področja razvoja mest in podeželja in druga s področij tovarn prihodnosti in razvoja materialov. Na paviljonu se je v samostojnih predstavitvenih sklopih predstavilo 14 slovenskih podjetij, ki so pripravila številne poslovne dogodke in srečanja, več kot 50 pa je podjetij, katerih predstavniki so se udeležili poslovnih delegacij. Slovenski paviljon pa so obiskale tudi številne skupine slovenskih turistov.

Expo, ki kljub prestavitvi za leto dni zaradi pandemije covida-19 nosi naziv 2020, je vrata odprl 1. oktobra. Na svetovni razstavi sodeluje 192 držav, kar je največ v zgodovini teh svetovnih dogodkov presežkov. Expo je prvič v njeni zgodovini umeščen v regijo Bližnjega vzhoda in severne Afrike in tako, kot izpostavljajo organizatorji, predstavlja vrata v svet in na trg, kjer živi 3,2 milijarde prebivalstva.

Slovenija v Dubaju nastopa pod sloganom Slovenia - Green Smart Experience, s katerim se svetovni javnosti predstavlja kot trajnostna, sodobna in ustvarjalna ter v prihodnost usmerjena država, v kateri se prepletajo zeleno okolje, znanje, prebojne ideje in inovacije ter gospodarstvo z dodano vrednostjo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj