NFT žetoni kot digitalni spominki za obiskovalce EXPO 2020 Dubaj

NFT žetoni kot digitalni spominki za obiskovalce EXPO 2020 Dubaj

16. 11. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 3. 11. 2021, www.spiritslovenia.si

Slovenija je za promocijo dosežkov gospodarstva in turističnih destinacij izdala serijo nezamenljivih kripto žetonov "NFT" v obliki digitalnih spominkov za obiskovalce sejma EXPO2020 Dubaj.

Slovenija se na svetovni razstavi v Dubaju predstavlja kot inovativna, digitalna in pametna destinacija, katere paviljon je zaradi edinstvenega zelenega pročelja, zanimivih vsebin, novih podjetniških priložnosti, sploh pa zaradi NFT digitalnih spominkov vsekakor vredno obiskati.

Kaj sploh je NFT?

NFT (nezamenljivi žetoni) so kripto žetoni, s katerimi lahko dokazujemo lastništvo nad edinstvenimi predmeti. Omogočajo nam, da tokeniziramo stvari, kot so umetniška dela, zbirateljski predmeti, celo nepremičnine. Naenkrat imajo lahko samo enega uradnega lastnika in so zavarovani na omrežju Blockchain - nihče ne more spremeniti lastniškega zapisa ali kopirati novega NFT-ja. NFT so ključni gradnik nove digitalne ekonomije.

Preberi več

Zbirka NFT žetonov in ponudniki

Zbirka predstavlja 15.000 unikatnih digitalnih 3D eksponatov ter ekskluzivnih panoramskih oz. 360 fotografij z visoko ločljivostjo.

Predstavitev ponudnikov in seznami ekskluzivnih vsebin, ki jih lastnik NFT žetona lahko pridobi, so na spletni strani: https://ifeelnft.si/.

Kako do NFT kovanca?

Obiskovalci ob obisku slovenskega paviljona na EXPO 2020 Dubaj prejmejo promocijsko kartico za prevzem NFT kovanca. Na zadnji strani promocijske kartice so navedena kratka navodila in unikatna številka, preko katere uporabnik dobi dostop do digitalne denarnice, preko spletne aplikacije pa lahko dobi vpogled v dejansko lastništvo eksponata v svoji denarnici.

Obiskovalci lahko svoje NFT žetone prevzamejo brezplačno.

O projektu

Projekt ekskluzivnih slovenskih NFT žetonov je bil zasnovan s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javne agencije SPIRIT Slovenija v sodelovanju s strokovnjaki Tehnološkega parka Ljubljana, Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter podjetja Hashnet. Projekt je promocijske narave in postavlja Slovenijo na zemljevid tehnološko naprednih pametnih zelenih držav kot prvo državo v zgodovini, ki je uradno izdala serijo nezamenljivih kripto žetonov "NFT" v obliki digitalnih spominkov za obiskovalce sejma EXPO2020 Dubaj.

Obiščite spletno mesto: https://ifeelnft.si/ in odkrijte ekskluzivna digitalna sredstva.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj