Brezplačna spletna konferenca - »Social innovation - the role of civil society organization«

Brezplačna spletna konferenca - »Social innovation - the role of civil society organization«

16. 11. 2021

Datum: 30. november 2021, od 10.00 do 14.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

V okviru projekta Social Innovators, ki ga financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška, prek EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment “Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih", bo potekala brezplačna spletna konferenca - »Social innovation - the role of civil society organization«. Konferenco sofinancira Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

Nedavna zdravstvena kriza, omejitve trga in države za reševanje pomembnih družbenih izzivov z uporabo običajne modrosti in tradicionalnih pristopov, globalni izzivi, ki so v prvi vrsti grožnja, potreba tradicionalnega poslovanja, da se ponovno poveže z družbo, in sprejetje bolj družbeno odobrenega vedenja ter prehod iz industrijske družbe v družbo, ki temelji na znanju in storitvah, zahtevajo spremembe v našem načinu delovanja.

Kompleksna vprašanja, s katerimi se organizacije in sektorji ne morejo sami spoprijeti, se kopičijo in s tem povečujejo potrebo po razvijanju novih vlog znotraj in med socialnimi sektorji.

V skladu s strategijo OECD za inovacije so nujno potrebni novi viri rasti, ki bodo svetu pomagali, da se premakne na močnejšo, bolj vključujočo in trajnostno pot rasti. Socialne inovacije so zato postale privlačne za oblikovalce politik in so ključni element evropske vizije za prihodnja desetletja.

Spletna konferenca se bo osredotočila na vlogo, ki jo imajo organizacije civilne družbe.

Program

Kulturno izobraževalno društvo PINA poziva k aktivnemu sodelovanju na konferenci. Vabljeni vsi, ki zastopate ali delujete v interesu državljanov, da delite svoje dobre prakse, inovacije in dejanja, ki se soočajo z družbenimi izzivi in izvedljivimi rešitvami ter izvajajo najrazličnejše družbene inovacije.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj