Brezplačna delavnica - »Kako jasno predstaviti svoj poslovni model (ki ima rep in glavo)«, Kočevje

Brezplačna delavnica - »Kako jasno predstaviti svoj poslovni model (ki ima rep in glavo)«, Kočevje

16. 11. 2021

Datum: 16. november 2021, od 16.00 do 19:00 ure

Kraj: Podjetniški inkubator Kočevje

Kaj sploh je poslovni model?

Poslovni model bi morala biti prva stvar, ki jo prične razvijati start up podjetje oziroma iskati uspešen poslovni model. V resnici pa ni prva stvar o kateri razmišlja vsak podjetnik, ko se mu porodi poslovna ideja. Poslovni model opisuje, kako podjetje ustvarja in zagotavlja vrednost na trgu. Kakšne izdelke prodaja in komu, kateri stroški bodo nastali pri vseh poslovnih procesih, na katerih trgih bo prodajal in kako bo podjetje izdelke ali storitve promoviralo.

Ali jaz to resnično potrebujem?

Kratek odgovor je: JA, seveda potrebuješ. Malo daljši odgovor pa je ta, da brez poslovnega modela ne moremo vedeti kdo so naši kupci, katere kanale (promocijske in prodajne) bomo uporabljali, kaj je naš načrt, predvsem pa se ne zavedamo kakšno vrednost za ciljne kupce ustvarjajo naše storitve oziroma izdelki. Ali po domače rečeno, kakšne probleme rešujejo in ali so ti problemi dost veliki, da so ljudje pripravljeni plačati. Brez dobrega in domišljenega poslovnega modela še tako vrhunski izdelek ali storitev nima prave vrednosti in nam ne koristi veliko. Tako, da na vprašanje, ali to sploh potrebujem? Če želiš svojo storitev ali izdelek prodati in uspešno poslovati na trgu, potem ja, še kako to potrebuješ.

Na delavnici boš izdelal/a poslovni model in ga bolje razumel/a ter se za vedno naučil/a kako izdelati poslovni model, ki ima rep in glavo. Dober poslovni model je kot ročna svetilka v temi, zato ne razmišljaj preveč, pridi na delavnico, ne tavaj v temi in prižgi luč, da sploh veš kam greš in kaj delaš.

Predavatelj: Andrej Mladenovič je zaposlen na Podjetniškem inkubatorju Kočevje in ima številne izkušnje s področja oblikovanja poslovnih modelov za startup podjetja. Na lastni izkušnji je spoznal kaj za start up pomeni slab poslovni model in kaj pomeni imeti dodelan poslovni model, ki vodi v uspešno podjetje. Znanje, ki ga bo delil z vami izhajajo iz lastnik napak in pametnih odločitev.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj