Finančna uprava RS bo okrepila nadzore spoštovanja PCT pogojev

Finančna uprava RS bo okrepila nadzore spoštovanja PCT pogojev

26. 10. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Finančna uprava RS, 21. 10. 2021, www.gov.si

Še zlasti bodo veliko pozornost preverjanja spoštovanja PCT pogoja namenili zavezancem, ki delujejo na območju Obalno-kraške in Goriške regije.

Inšpektorji Finančne uprave RS v okviru nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti na terenu izvajajo tudi nadzore glede spoštovanje odlokov sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 (PCT pogoj) kot določa prvi odstavek 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št 36/06, s spremembami). Posebna pozornost je namenjena preverjanju izpolnjevanja PCT pogojev pri zaposlenih delavcih inšpiciranega zavezanca za davek, kakor tudi preverjanju, ali izvajalci storitev ustrezno preverjajo izpolnjevanje PCT pogojev pri uporabnikih storitev in obiskovalcih na prireditvah.

Finančna uprava RS bo na celotnem območju države število tovrstnih nadzorov okrepila. Še zlasti bodo veliko pozornost preverjanja spoštovanja PCT pogoja namenili zavezancem, ki delujejo na območju Obalno-kraške in Goriške regije. V okviru poostrenih nadzornih aktivnosti bodo še enkrat obiskali tudi zavezance, ki so jih v preteklosti že preverjali. V primeru ponovno ugotovljenih kršitev, bodo zavezanci takoj ustrezno sankcionirani z globami.

Vir: FURS

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj