Slovenian business point portal v novi podobi

Slovenian business point portal v novi podobi

19. 10. 2021

Vir in informacije: Ministrstvo za javno upravo, 29. 9. 2021, https://spot.gov.si/

Portal je zaživel v novi in osveženi podobi, ki poleg nove vizualne podobe strani in člankov, ponuja preglednejše vsebine, na voljo pa so tudi nove funkcionalnosti. Za lažje in hitrejše iskanje informacij je vzpostavljen napreden iskalnik. Po novem lahko oddate svoje mnenje ali predloge o portalu in tako pomagate izboljšati uporabniško izkušnjo vsebine in storitev portala. Vsebine lahko na prijaznejši način pregledujete tudi na različnih napravah (mobilni telefoni, tablice, računalniki …).

Portal Slovenian business point portal, ki je sedaj dosegljiv na naslovu: https://spot.gov.si/en/, predstavlja Slovensko enotno kontaktno točko za podjetnike, ki domačim in predvsem tujim državljanom nudi informacije za lažje poslovanje v Sloveniji. Začetki portala segajo v leto 2012, ko je bil vzpostavljen portal EUGO Slovenia Business point, katerega osrednji del je bil namenjen predstavitvi informacij o pogojih za opravljanje reguliranih dejavnosti in poklicev v Republiki Sloveniji. Na ta način Slovenija izpolnjuje zaveze evropskih direktiv in omogoča prijaznejše in lažje poslovanje na trgu v Republiki Sloveniji.

Portal nudi številne informacije o ustanovitvi podjetja in pogojih za poslovanje. Našli boste odgovore na vprašanja, kako odpreti podjetje v Sloveniji, kaj morate vedeti o davkih, o zaposlovanju, katera dovoljenja potrebujete za opravljanje dejavnosti in poklicev, in še veliko več.

Na voljo so tudi informacije o celotni mreži točk SPOT. Portal je namreč del sistema SPOT, Slovenska poslovna točka, ki ponuja celovit sistem podpornih in brezplačnih storitev države za poslovne subjekte. Točke SPOT so potencialnim podjetnikom, podjetjem in poslovnim subjektom na voljo po vsej Sloveniji in nudijo brezplačno pomoč, informiranje in svetovanje.

Prek portala Slovenian bussines point portal lahko državljani nekaterih evropskih držav tudi oddate elektronsko vlogo, in sicer za vpis v obrtni register – začasno opravljanje obrtnih dejavnosti v Republiki Sloveniji. Kdo lahko odda vlogo in na kakšen način, si lahko preberete tukaj. V prihodnosti načrtujejo tudi razvoj novih elektronskih storitev.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj