Brezplačna delavnica - »Kako izdelku, storitvi določiti prodajno ceno«, Maribor

Brezplačna delavnica - »Kako izdelku, storitvi določiti prodajno ceno«, Maribor

19. 10. 2021

0 1
Koristnost članka
0 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 21. oktober 2021, od 13.00 do 16.00 ure

  • Že prodajaš ali pa želiš prodajati nov izdelek ali ponujati storitev?
  • Se ukvarjaš s vprašanjem, kako mu določiti prodajno ceno?

Kraj: Tovarna podjemov (1. nadstropje), Ulica škofa Maksimiljana Držečnika 6, Maribor

Uspeh izdelka, storitve na trgu, ni vedno odvisen samo od kakovosti in povpraševanja, ampak je njegov uspeh velikokrat odvisen tudi od postavljene prodajne cene.

Določanje cene izdelku je eden od osnovnih korakov pri gradnji uspešnega podjetja, za katerega nekateri menijo, da je enostaven. Določiti ceno izdelku, storitvi, je vse prej kot enostavno, pravzaprav je zahtevno in zahteva prave informacije in znanje.

Če se izdelku, storitvi določi prava cena, lahko prodaja raste, ustvarja se dobiček in tako postavili dobre temelje za rast posla. V kolikor določiš napačno ceno, lahko še tako dober izdelek, storitev, na trgu doživi propad.

Obstaja veliko različnih strategij za oblikovanje cen novih izdelkov, univerzalna formula žal ne obstaja. Obstajajo pa koraki in vprašanja na katera moraš odgovoriti, da ti bodo pomagala pri odločitvi, kaj je prava prodajna cena za tvoj izdelek/storitev.

Kaj te bodo naučili?

Naučili te bodo, katere informacije moraš zbrati in analizirati ter kako jih interpretirati, da lahko določiš izdelku pravo ceno.

Komu je delavnica namenjena in zakaj se udeležiti?

Delavnica je namenjena vsem, ki razvijate/ste razvili nov izdelek, storitev in bi želeli določiti prodajno ceno, na podlagi zbranih in analiziranih informacij, in ne zgolj »po občutku«.

Kdo je Simona Horvat?

Simona je direktorica in lastnica podjetja Evident d.o.o., ki že vrsto let uspešno svetuje na področju računovodstva in davkov. Njeno delo je že več kot 17 let tudi tesno povezano s svetovanjem startupom, tako tistim v zgodnji fazi, kot tistim, ki že uspešno nastopajo na globalnem trgu. Prav določanje prodajne cene, je tema, s katero se velikokrat obrnejo po njeno pomoč. Simona je habilitirana v naziv gostujoče strokovnjakinje na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer izvaja predavanja pri predmetu Računalniško podprto knjigovodenje.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj