Brezplačni seminar - »Spremembe in izzivi na področju trga elektronike«, Ljubljana

Brezplačni seminar - »Spremembe in izzivi na področju trga elektronike«, Ljubljana

19. 10. 2021

Datum: 5. november 2021, ob 11.00 uri

Kraj: dogodek bo potekal hibridno, torej v fizični obliki na lokaciji: Digitalno središče Slovenije (Hala 1, BTC), Ljubljana ter virtualno

Vabljeni k udeležbi v okviru poslovnega seminarja Spremembe in izzivi na področju trga elektronike. Dogodek bo potekal 5. novembra 2021 v Digitalnem središču Slovenije - Tehnologija za ljudi.

Izvedeli boste, kako trg vidita dva izmed vodilnih proizvajalcev na področju elektronike, ki sta med drugim prisotna tudi na Avstrijskem Koroškem.

Avstrijska Koroška je regija, kjer najdemo kar nekaj velikanov s področja elektronike: Infineon, Flex, Philips, Lam Research, HP in druge manjše.

Infineon in Flex sta prisotna na Koroškem že več desetletij:

  • Flex je pravkar praznoval 50 obletnico postavitve tovarne - pred letom 1994 je bil v lasti podjetja Philips.
  • Infineon pa je v septembru imel uradno otvoritev nove investicije v tovarno vredno 1,6 milijard EUR. Pred leti je bilo to podjetje Siemens.

Gre za podjetji z največ zaposlenimi na področju elektronike na Avstrijskem Koroškem. Infineon ima 4519 zaposlenih, Flex pa 900. Poleg same proizvodnje je zelo pomemben vidik obeh podjetij: sodelovanje z lokalnimi podjetji, razvoj mreže dobaviteljev, delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, zaposlovanje mladih, poslovni modeli trajnostnega razvoja - lead by example, sodelovanje in podpora lokalni skupnosti…

Dve visoko tehnološki podjetji, ki pokrivata velik del mednarodnega tržišča na področju elektronike, sta umeščeni v bližini Slovenije, v osrčju alpsko-jadranske regije in sta veliki poslovni priložnosti za slovenska podjetja. Njun razvoj je bistvenega pomena za celoten gospodarski ekosistem regije in daje neverjetne priložnosti za povezovanje v regiji. Dobrodošli, da jih spoznate v živo.

Poslovni seminar in razgovori bodo potekali v angleškem jeziku brez prevajanja.

Dogodek bo potekal hibridno, torej v fizični obliki na lokaciji Digitalno središče Slovenije, Hala 1, BTC ter virtualno.

Na dogodku je potreben PCT pogoj. V primeru omejevanja števila oseb na poslovnih dogodkih, bomo število udeležencev znižali. Upoštevali bomo vrstni red prijav. V primeru prepovedi zbiranja oseb, bodo dogodki potekali samo virtualno.

Udeležba na poslovnem seminarju je brezplačna. Število prijav je omejenih.

Prijavite se lahko do srede, 3. novembra 2021.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek organizira SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo in Strategische Landesentwicklung - Standortmarketing.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj