Zaživel spletni portal dobrot slovenskih kmetij

Zaživel spletni portal dobrot slovenskih kmetij

12. 10. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 19. 8. 2021, www.sta.si

Zaživel je portal dobrot slovenskih kmetij, katerega namen je predstavitev pridelkov in izdelkov končnim kupcem.

Namen portala je, da se kmetije s svojimi pridelki in izdelki predstavijo končnemu kupcu. Preko njega želijo prispevati k razumevanju pomena pridelave hrane v neposredni bližini, se pravi t.i. kratke verige, in med različne skupine porabnikov širiti kulinarično ponudbo slovenskih kmetij.

Na portalu se sodelujočim kmetijam odpira možnost za prodajo v javne zavode, zadruge, trgovske in heureka sisteme. Preko te baze bodo prihodnje leto kmetije lahko oddale prijavo na ocenjevanje njihovih izdelkov v okviru projekta dobrot slovenskih kmetij. Za sodelovanje na portalu morajo kmetije izpolnjevati pravila in pogoje delovanja in uporabe, vsak izdelek pa mora skozi sito festivala dobrot.

Sodelovanje je za ponudnike brezplačno, vsa živila pa morajo biti visoke kakovosti, pridelana in predelana na slovenskih kmetijah.

Portal ima podstran, namenjeno festivalu dobrot slovenskih kmetij, izpostavlja pa tudi pomen shem kakovosti in ocenjevanj dobrot slovenskih kmetij. V bazi je 500 kmetij, na portalu pa jih je trenutno z izdelki 110.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj