Ambasadorji slovenskega gospodarstva so odlični promotorji Slovenije

Ambasadorji slovenskega gospodarstva so odlični promotorji Slovenije

14. 09. 2021

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 9. 9. 2021, www.spiritslovenia.si

SPIRIT Slovenija je 9. septembra 2021 na idilični lokaciji naravnega rezervata Škocjanski zatok pripravil srečanje predstavnikov vseh 41 slovenskih podjetij in organizacij, ki so bili zaradi svojih prebojnih rešitev izbrani za ambasadorje slovenskega gospodarstva v okviru komunikacijske kampanje »I FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART. Naziv ambasador slovenskega gospodarstva izbrani razumejo kot veliko čast, a hkrati tudi kot veliko odgovornost, saj s tem v tujini ne zastopajo le sebe, ampak celotno državo, je bilo slišati na srečanju.

SPIRIT Slovenija si nenehno prizadeva za spodbujanje konkurenčnosti slovenskih podjetij v mednarodnem okolju. Podjetja namreč veliko lažje vstopijo na tiste tuje trge, na katerih država že uživa visoko stopnjo prepoznavnosti in ugleda. Zato je agencija že leta 2019 pričela izvajati nacionalno kampanjo za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini, ki jo vodi pod sloganom »I FEEL SLOVENIA. GREEN. CREATIVE. SMART.« Namenjena je celoviti in enotni promociji slovenskega gospodarstva na globalnem konkurenčnem trgu in izpostavlja ključne konkurenčne prednosti Slovenije na nišnih področjih. V okviru kampanje so preko dveh javnih pozivov izbrali tudi 41 ponosnih glasnikov oziroma ambasadorjev zelenega, ustvarjalnega in pametnega slovenskega gospodarstva, ki bodo aktivno vključeni v številne promocijske aktivnosti slovenskega investicijskega in poslovnega okolja na tujih trgih.

Ambasadorji slovenskega gospodarstva so izjemna slovenska podjetja in organizacije, ki vsak na svojem področju ponujajo edinstvene izdelke in storitve z visoko dodano vrednostjo: ACIES BIO d. o. o., Akrapovič d. o. o., Alpina d. o. o., AquafilSLO d. o. o., Arctur d. o. o., AV Living Lab d. o. o., Biosistemika d. o. o., Domel d. o. o., Donar d. o. o., Duol d. o. o., Ekoart hiše d. o. o., Elan d. o. o., Elaphe d. o. o., ELES d. o. o., Equa d. o. o., Fotona d. o. o., genEplanet d. o. o., Hooray Studios d. o. o., Iskra d. o. o., Iskraemeco d. o. o., JUB d. o. o., Kronoterm d. o. o., Ljubljanske mlekarne d. o. o., Lotrič meroslovje d. o. o., Luka Koper d. d., Lumar IG d. o. o., Magneti Ljubljana d. o. o., Marles d. o. o., Medex d. o. o., Mywater d. o. o., Nordijski center Planica, Optotek d.  o.  o., Panorganix d. o. o., Paradajz d. o. o., Pipistrel d. o. o., Plastika Skaza d. o. o., Podkrižnik d. o. o., SETCCE d. o. o., SWARCO LEA d. o. o., TPV Automotive d. o. o. in Varis Lendava d. o. o..

Družina ambasadorjev je zelo pestra: v njej so mikro, mala, srednja in velika podjetja, zagonska in rastoča podjetja ter tista z dolgoletno tradicijo in pa izjemno uspešni skriti šampioni, po številu katerih se slovensko gospodarstvo uvršča v sam svetovni vrh. Vsi skupaj pa tvorijo odlično reprezentativno podobo slovenskega gospodarstva.

Na srečanju so bile nanizane tudi aktivnosti, ki bodo v spremenjenih razmerah podjetjem pomagale pri poslovanju in iskanju priložnosti na mednarodnih trgih. Tako SPIRIT Slovenija z ostalimi partnerji trenutno zaključuje s pripravami na Expo 2020, ki se bo začela 1. oktobra v Dubaju. To bo vsebinsko najbogatejši nastop Slovenije na katerem koli dogodku svetovnega formata od njene osamosvojitve dalje, ki bo slovensko gospodarstvo predstavljal v najboljši možni luči. V Dubaj bodo šle tudi številne gospodarske delegacije, med temi je na nacionalni dan, 8. februarja 2022, ko bo osrednja pozornost posvečena poslovnim priložnostim sodelovanja s Slovenijo, predvidena delegacija ambasadorjev slovenskega gospodarstva. Podrobnosti za prijavo na delegacijo bodo znane kmalu.

Po zaključku uradnega dela so si udeleženci ogledali Luko Koper, ambasadorja slovenskega gospodarstva, v družabnem delu srečanja pa so imeli priložnost preizkusiti virtualni zemljevid Slovenije s prebojnimi rešitvami ambasadorjev, ki ga agencija uporablja v promocijske namene na različnih dogodkih doma in v tujini.

Več informacij o ambasadorjih in njihovih prebojnih rešitvah je na tej povezavi, kjer sta na voljo tudi e-brošuri o ambasadorjih.

Več o tem si lahko preberete v sporočilu za javnost.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj