Brezplačno predavanje - »Pogovori s podjetniki - izmenjava dobrih praks z mag. Tejem Gonzo«, Ljubljana

Brezplačno predavanje - »Pogovori s podjetniki - izmenjava dobrih praks z mag. Tejem Gonzo«, Ljubljana

31. 08. 2021

Datum: 1. september 2021, od 9.00 do 11.00 ure

Kraj: v prostorih podjetja Inea d.o.o., Stegne 11, Ljubljana

Izvajalec: Inštitut za ekonomsko demokracijo, Žibertova ulica 26A, Ljubljana

Na prvem pogovoru po dopustih bodo gostili mag. Teja Gonzo, soustanovitelja in direktorja Inštituta za ekonomsko demokracijo, ki se ukvarja z vzpostavljanjem modelov ekonomske demokracije, vključno z vzpostavljanjem modelov lastništva zaposlenih, tako s teoretičnega kot tudi praktičnega vidika.

V pogovoru z mag. Gonzo se boste osredotočili predvsem na predstavitev ameriškega modela lastništva zaposlenih (ESOP) in na dobre prakse, ki jih ta prinaša v ZDA. Komplementarno ameriški izkušnji bodo predstavljene tudi slovenske dobre prakse in izkušnje slovenskih podjetij, kjer vzpostavljajo ali pa že imajo vzpostavljeno lastništvo zaposlenih.

Mag. Tej Gonza že zadnjih deset let aktivno deluje na področju lastništva zaposlenih s praktičnim in teoretičnim pristopom. Magistriral je leta 2016 s področja ekonomske demokracije v Rotterdamu, trenutno pa je vpisan v doktorski študij na Univerzi v Ljubljani, kjer se ukvarja z modeli odkupov podjetij s strani zaposlenih. Gonza je soavtor evropskega ESOP modela, ki ga je posvojila Evropska federacija za lastništvo zaposlenih (EFES). Je soustanovitelj in direktor Inštituta za ekonomsko demokracijo.

Ciljna skupina na predavanju so lastniki podjetij, ki razmišljajo o prodaji ali predaji podjetja in potencialni nasledniki  podjetij (vodilni delavci, zaposleni, družinski člani in drugi zainteresirani deležniki) ter nasledniki  oz. podjetniki,  ki so podjetje že prevzeli ali odkupili.

Predvideno 25 udeležencev, ki bodo zaradi preventivnih ukrepov razdeljeni predvidoma v dve skupini. Zaradi preventivnih ukrepov je število prijav omejeno.

Predavanje je za udeležence brezplačno.

Dodatne informacije in prijave: Leja Drofenik Štibelj, GSM: 031 340 381, e-naslov: leja.stibelj@ekonomska-demokracija.si.

Sredstva za izvedbo delavnice/predavanja na temo prenosa lastništva preko javne agencije SPIRIT Slovenija sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj