STO v naročilo za izdelavo strategije digitalne transformacije turizma

STO v naročilo za izdelavo strategije digitalne transformacije turizma

17. 08. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 13. 8. 2021, www.sta.si

Slovenska turistična organizacija (STO) je objavila javno naročilo za izdelavo strategije digitalne transformacije slovenskega turizma od leta 2022 do 2026. Kot je je ocenila, se je digitalizacija v času epidemije covida-19 izkazala kot pomembno področje, kjer turizem potrebuje preskok. Rok za oddajo ponudb je 31. avgust 2021.

STO želi s strategijo pridobiti krovni strateški dokument s konkretizacijo ukrepov in projektov za digitalno transformacijo na nacionalni ravni, na ravni destinacij ter na ravni ponudbe. Cilj je pridobiti zgoščen, pregleden in praktično naravnan dokument z visoko uporabno vrednostjo ter jasno izpostavljenimi usmeritvami in kazalniki uspešnosti, vezanimi na posamezna vsebinska področja, so poudarili.

Slovenski turizem za okrevanje po pandemiji covida-19 in dolgoročneje potrebuje visoko stopnjo inovacij na področju digitalizacije ter interoperabilnost sistemov. Zato mora strategija po njihovem povezati relevantne obstoječe rešitve ter omogočiti pospešen razvoj novih storitev v povezanem informacijskem okolju slovenskega turizma.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj