Brezplačna spletna delavnica in okrogla miza - »Zdravi in delovno aktivni v starosti«

Brezplačna spletna delavnica in okrogla miza - »Zdravi in delovno aktivni v starosti«

10. 08. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 17. september 2021, od 13.00 do 17.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Na Fakulteti za vede o zdravju, Izola je vzpostavljen projekt STAR - VITAL (Združeni ukrepi za vitalnost (starejših) delavcev), ki ozavešča in spodbuja vodstva in zaposlene malih in srednjih podjetij k več gibanja in ter bolj zdravemu prehranjevanju. Gradi na konceptu zdrave organizacije in na modelu zdravih delovnih mest.

V sklopu projekta organizirajo brezplačni spletni dogodek - »Zdravi in delovno aktivni v starosti«, ki bo potekal v okviru projekta »Podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela - STAR-VITAL: Združeni ukrepi za vitalnost starejših delavcev«. Več o projektu si lahko preberete na: www.star-vital.si.

Dogodek bo potekal v petek, 17. septembra 2021, od 13.00 do 17.00 ure, preko spletnega orodja ZOOM.

Pripravili so:

  • delavnico na kateri bodo izbrana podjetja, ki sodelujejo v projektu STAR-VITAL, predstavila primere dobre prakse s poudarkom na predstavitvi aktivnosti, ki so podjetje in njihove zaposlene popeljale k pravi poti do zdravja na delovnem mestu;
  • okroglo mizo, na kateri se bodo strokovnjaki skozi razpravo spopadli z vprašanjem, kako spodbuditi interes starejših zaposlenih (55+), da bi podaljševali delovno aktivnost preko (minimalnih) pogojev za pridobitev starostne pokojnine. Naslovili bodo izzive prilagajanja delovnih mest starejšim zaposlenim, razloge za majhen interes starejših zaposlenih za podaljševanje delovne aktivnosti, spremembe, ki jih je prinesel COVID-19 in pravno-formalne izzive podaljševanja delovne aktivnosti.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijava: Elektronsko prijavnico najdete tukaj. Rok za prijavo je najkasneje do 20. avgusta 2021.

Več o dogodku

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj