Za spodbude malim in srednjim podjetjem 13 milijonov evropskih sredstev

Za spodbude malim in srednjim podjetjem 13 milijonov evropskih sredstev

03. 08. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 15. 7. 2021, www.sta.si

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt React EU - Vavčerski sistem spodbud malih vrednosti za mala in srednje velika podjetja. Za dobrih 26 milijonov evrov vreden projekt bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 13 milijonov evrov.

V vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so prepričani, da bo projekt, ki ga bo izvajal Javni sklad RS za podjetništvo, prispeval k okrevanju gospodarstva po koronski krizi, saj bo malim in srednje velikim podjetjem omogočil bistveno poenostavljen dostop do spodbud malih vrednosti, s pomočjo katerih bodo krepila konkurenčnost in kompetence.

Projekt bo med drugim spodbujal inovativnost na področju digitalizacije, krožnega gospodarstva, certificiranja, zaščite intelektualne lastnine, prenosa lastništva in internacionalizacije.

Gre za sedmo naložbo iz pobude React-EU v zadnjih mesecih. Februarja je evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,6 milijona evrov za projekt preselitve oddelka za pljučne bolezni na lokacijo UKC Maribor, marca 4,5 milijona evrov za projekt ureditve prostorov za pridobitev dodatnih kapacitet Negovalne bolnišnice Ljubljana, v začetku maja 1,5 milijona evrov za projekt informacijska podpora naročanju (na cepljenje) na primarni ravni.

Prav tako je konec maja 93 milijonov evrov prispeval za javni razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za krepitev odpornosti izvajalcev institucionalnega varstva, upoštevajoč deinstitucionalizacijo, sredi junija pa 30 milijonov evrov za javni razpis spodbud za digitalno transformacijo malih in srednje velikih podjetij. Še 50 milijonov evrov pa je šlo iz sklada za projekt celovite energetske sanacije stavbe UKC.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj