Brezplačna spletna delavnica - »Kreativni načini krepitve podjetji«

Brezplačna spletna delavnica - »Kreativni načini krepitve podjetji«

04. 06. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 17. junij 2021, od 14.30 do 16.00 ure

Kraj: na spletu (povezavo prejmejo udeleženci s prijavo)

Raziskave potrjujejo, da ima kultura številne pozitivne učinke tudi na podjetja in zaposlene. V letu 2019 je Svetovna zdravstvena organizacija objavila raziskavo, ki prikazuje, kako vse kultura vpliva na dobrobit (ang. Wellbeing) in zdravje ljudi, nekaj let pred tem pa je inštitut KEA objavil obsežno raziskavo, ki potrjuje, da kultura veča kreativnost, ki je sestavni del inovativnosti. Kultura med drugim dokazano vpliva na boljšo komunikacijo (med zaposlenimi), bolj strpno okolje, vidnost podjetja in ima številne druge pozitivne lastnosti.

V Društvu Asociacija že vrsto let preučujejo in spodbujajo načine povezovanja kulture in gospodarstva, s posebnim projektom pa oblikujemo tudi bolj jasne načine  sodelovanja obeh področji.

Delavnica bo prezentacija in sinteza dosedanjih dognanj, obravnava konkretnhi primerov pa bo udeležencem ponudila možnost razmišljanja o razvoju podjetja tudi skozi inovativne pristope izven klasičnih učbeniških načinov.

Na delavnici bodo udeleženci spoznali glavne možnosti povezovanja kulture in gospodarstva. Kratko bodo predstavljene nekatere relevantne raziskave, orisani bodo ključni poudarki projekta Certifikat Kulturno podjetje, ki ga Društvo Asociacija izvaja s partnerjema Društvom Mesto žensk in Društvom humanistov Goriške in s sofinanciranjem Ministrstva za javno upravo, v zaključnem praktičnem delu pa se bomo posvetili konkretnemu primeru naslavljanja izzivov, s katerimi se soočajo podjetja, in sicer skozi kulturne vsebine.

Predavatelj: Tadej Meserko je strokovni vodja Društva Asociacija, poznavalec kulturnih politik in avtor različnih prispevkov tudi na temo pomena kulture. Od leta 2019 je vključen v projekt Certifikat kulturno podjetje, kjer je vključen v različne aktivnosti vse od desk researcha pomembnejših publikacij o pomenu kulture do oblikovanja modelov povezovanja kulture in gospodarstva ter izvedbe testiranja pilotnih modelov.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Prijave sprejemajo najkasneje do 15. junija 2021 na e-naslov: info@asociacija.si.

Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za razvoj NVO.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj