OZS bo samozaposlenim in mikro podjetjem razdelila še milijon mask

OZS bo samozaposlenim in mikro podjetjem razdelila še milijon mask

20. 04. 2021

Vir in informacije: STA, 19. 4. 2021, www.sta.si

Podjetje lahko prejme do 750 mask na zaposlenega

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo v imenu ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo samozaposlenim in mikro podjetjem z enim do štirimi zaposlenimi razdelila še milijon brezplačnih zaščitnih mask. Vloge lahko upravičenci oddajo prek spletne strani OZS, poziv pa bo odprt do razdelitve vseh mask.

Na razpis se lahko prijavijo vsa podjetja, ki so maske prejela že v okviru prvega poziva novembra lani, in tista, ki so maske prejela v okviru drugega poziva (od januarja letos dalje). Posamezno podjetje je do zdaj za vsakega zaposlenega prejelo 150 mask, po novem pa bodo podjetja lahko naenkrat prevzela petkratno število mask na zaposlenega, torej skupaj 750 mask.

Maske bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

OZS je v imenu MGRT v okviru obeh pozivov razdelila že nekaj manj kot 9 od 10 milijonov zaščitnih mask s ciljem preprečitve širjenja okužbe s COVID-19. Javni poziv je objavljen na spletni strani: www.ozs.si/maske. Na poziv se lahko prijavijo tisti, ki izpolnjujejo pogoje, določene v javnem pozivu.

Postopek razdeljevanja zaščitnih mask

Upravičencem se odobrijo le pravočasno oddane in popolne vloge, ki bodo izpolnjevale vse pogoje za prijavo. Vloge se bodo oddale prek spletne strani: www.ozs.si/maske.

Upravičenec bo prevzel zaščitne maske osebno na tisti območni obrtno-podjetniški zbornici, na območju katere ima sedež podjetja. Seznam območnih zbornic je prav tako objavljen na spletni strani: www.ozs.si/ooz.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj