Številne novosti na področju izobraževanj za tuje trge

Številne novosti na področju izobraževanj za tuje trge

20. 04. 2021

Vir in informacije: www.izvoznookno.si, 15. 4. 2021

SPIRIT Slovenija, javna agencija izvaja vrsto storitev, ki spodbujajo slovenska mikro, mala in srednje velika podjetja k večji prisotnosti na mednarodnih trgih. Poleg skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini, b2b dogodkov, dnevih dobaviteljev in gospodarskih delegacij načrtujemo v letu 2021 več novih izobraževalnih programov s ciljem lažjega vstopa na nove trge oziroma širitve prisotnosti na teh trgih.

Strateško na nove trge

V preteklih letih so podjetja z našo pomočjo že uspešno preverjala ter se pripravila na vstop na trge DACH regije ter ZDA. V letu 2021 je v načrtu odkrivanje priložnosti na trgu Francije ter Velike Britanije.

Novi trgovinski sporazum med Veliko Britanijo in EU prinaša konec obdobja negotovosti, kar pomeni tudi nove priložnosti. Osredotočili se bomo na področje storitev višje dodane vrednosti. Dvodnevni seminar je predviden v maju.

V juniju pa pričnemo z izvajanjem obsežnejšega seminarja, kjer bomo spoznavali zakonitosti in priložnosti na francoskem trgu. Francija je peti najpomembnejši  izvozni partner Slovenije. Francoski potrošniki imajo raznolik, prefinjen okus. Radi preizkušajo nove inovativne izdelke, zanimajo pa jih tudi digitalne, kulturne in potovalne storitve. Med potrošniki hitro narašča zanimanje za trajnostni razvoj in odgovorno proizvodnjo.

Učinkovita predstavitev podjetja

Z veseljem najavljamo tudi nov izobraževalni program osredotočen na pomoč podjetjem na področju celostne vizualne podobe. Vključeval bo tako področje prodajnih nagovorov (business pitch), sejemskih predstavitev, kakor tudi predstavitev na spletnih straneh in socialnih omrežjih. Podjetjem želimo ponuditi dodatna znanja in izkušnje za izboljšanje tako spletnih predstavitev, kakor tudi predstavitev v živo na sejmih in drugih dogodkih na tujih trgih ter govornih predstavitev podjetij pred tujo poslovno javnostjo.

Prve delavnice s področja govornih predstavitev načrtujemo že v prvi polovici maja. Vabilo bo objavljeno v kratkem.

Več informacij:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj