Erazmus za podjetnike – priložnost za mlade in izkušene podjetnike

Erazmus za podjetnike – priložnost za mlade in izkušene podjetnike

10. 03. 2010

Vir in informacije: Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče, Center za sodelovanje z gospodarstvom

Kdo: Mladi podjetnik iz Portugalske

Program: Erasmus for Young Entrepreneurs

Vrsta sodelovanja: Podjetniško usposabljanje in kasnejše poslovno sodelovanje

Podjetniška ideja: Mladi portugalski podjetnik želi ustanoviti podjetje Map Local's, ki bo razvijalo multimedijske turistične vodnike. Mladi podjetnik je režiser, ki trenutno živi na Portugalskem vendar je živel v mnogih državah v zadnjih letih, med njimi tudi v Sloveniji, Nemčiji in ZDA. Ima več različnih strokovnih izkušenj na različnih področjih delovanja kot so odnosi z javnostmi, mediji in komuniciranje.

Njegova podjetniška ideja je povezana z novo nastajajočim razredom potnikov, ki potuje z »nizkim proračunom«, in se osredotoča na bivanje stran od turističnih območij, ki so bolj zanimiva in kjer lahko turisti doživijo več lokalnih izkušenj. Njegova ideja je, da razvije zemljevid turistično zanimivih območij (pilotni projekt: Lizbona) za tovrstne turiste, ki bi si jih lahko pretočili iz spleta. To bo zemljevid, ki bo bolj osredotočen na lokalne dejavnosti in kraje za obisk, izven redne turistične ponudbe. Druge funkcije, ki bi jih razvijali vzporedno so še avdio/video potovanja, ki bi si jih lahko ljudje pretočili na iPod ali telefon.

Kaj išče: Išče izkušeno slovensko podjetje na področju IT, turizma in »geo-localizacije«, pri katerem bi se usposabljal v podjetniških veščinah in skupaj z njim razvijal tovrstno ponudbo storitev za Slovenijo. To partnerstvo je ključnega pomena za mladega portugalskega podjetnika iz več razlogov, saj želi:

- Olajšati širjenje ponudbe podjetja  z ustvarjanjem novih tovrstnih zemljevidov za več različnih evropskih mest,
- Omogočiti dostop do tehnološkega ozadja in informacij o slovenskem trgu, kar mu bo omogočilo razvoj novih izdelkov/storitev,
- Generirati različne nove ideje skupaj s slovenskim podjetjem.

Stroški: Vsi stroški gostovanja za mladega podjetnika so kriti iz programa Erasmus for Young Entrepreneurs. Slovensko podjetje nima nobenih stroškov z njim.

Šifra: LOCAL'S MAP

Prijave in dodatne informacije: Sebastjan Rosa, Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče, Center za sodelovanje z gospodarstvom, Tel: (05) 663 77 13 ali e-naslov: sebastjan.rosa@zrs.upr.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj