Evropska vesoljska agencija objavila povabilo za sodelovanje v programu Mladih pripravnikov

Evropska vesoljska agencija objavila povabilo za sodelovanje v programu Mladih pripravnikov

23. 02. 2021

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 12. 2. 2021, www.gov.si

Evropska vesoljska agencija (ESA) objavila poziv k sodelovanju v programu Mladih pripravnikov (Young Graduate Trainee - YGT). Program omenjenega pripravništva je dobra priložnost za mlade v zadnjem letu magistrskega študija in tudi tiste, ki so ravno magistrirali, da lahko začnejo s svojo "vesoljsko kariero".

Vabilo za sodelovanje v programu Mladih pripravnikov (YGT) je namenjeno mladim iz držav, ki so članice ESA, držav ki so pridružene članice ESA, kamor spada tudi Slovenija, ali imajo z ESA podpisane sporazume o sodelovanju.

Program Mladih pripravnikov odpira možnosti za sodelovanje na različnih področjih, več podrobnosti o programu pa je objavljenih v angleščini na spletni strani Evropske vesoljske agencije. 

V okviru programa so odprte prijave za pripravništvo v okviru Direktorata za industrijo, javne nabave in ravne storitve - Sekcija za nove, pridružene in sodelujoče države (The New, Associate and Cooperating States Section, Industrial Policy and SME Division, Industrial Policy and Auditing Department ), ki med drugim pokriva tudi Slovenijo.

Gre za pozicijo »Young Graduate Trainee for Industrial Incentive Scheme Programme Management«, več informacij pa je dostopnih tukajRok za prijavo je 1. 3. 2021.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj