Brezplačno spletno srečanje podjetnikov - »Družinsko nasledstvo ali prodaja podjetja?«

Brezplačno spletno srečanje podjetnikov - »Družinsko nasledstvo ali prodaja podjetja?«

23. 02. 2021

Datum: 4. marec 2021, ob 15. uri

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

SPIRIT Slovenija, javna agencija vas vabi na brezplačno spletno srečanje na temo »Družinsko nasledstvo ali prodaja podjetja«, ki ga izvaja Borza posla zavod skupaj s PTZ (Podjetniško-trgovsko zbornico).

Pregledali bomo kateri so tisti ključni dejavniki, ki omogočajo uspešen prenos lastništva podjetja na novo generacijo, bodisi v okviru družinskega nasledstva oziroma, ko v družini naslednika ni, preko prodaje podjetja na trgu.

Srečanje bosta vodila Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla in Uroš Kavs, strokovnjak za družinske prenose pri inštitutu Most. Skozi medsebojni dialog in izmenjavo dobrih praks ter izkušenj na trgu, bosta predstavila odgovore na vprašanja, kot so:

  • Kako ugotoviti, ali so družinski člani motivirani za prevzem družinskega podjetja?
  • Kdo vse so lahko zunanji kupci zasebnih podjetij in kje jih najdemo?
  • Katere so ključne lastnosti, ki jih morajo imeti uspešni prevzemniki?
  • Katere so najbolj tipične strukture prenosa lastništva?
  • Kako zagotoviti učinkovit prenos odgovornosti na prevzemnike?
  • Kdaj se je potrebno začeti pripravljati na izstop iz podjetja?

Predavatelja:

  • Tomo Senekovič, idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.
  • Uroš Kavs prihaja iz družinskega podjetja, v katerem je bila zaposlena celotna družina. Po duši je sociolog, po zanimanju podjetnik in skupek vseh želja in okoliščin ga je pripeljal do odločitve, da družinski posel prepusti bratu, sam pa prične s svetovalno dejavnostjo. V ta namen je ustanovil Inštitut M.O.S.T., kar je simbol uspešnega prehoda dejavnosti in odgovornosti iz staršev na potomce. Izvaja družinsko - poslovno - premoženjsko mediacijo z namenom doseči pošten družinski dogovor, ali pa dogovor med prijatelji v večosebnih družbah s ciljem ohraniti pristne medsebojne odnose in podjetju zagotoviti uspešnost na dolgi rok.

Dodatne informacije in prijave

Predavanja so financirana s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in so brezplačna ter niso vezana na članstvo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj