Brezplačno spletno predavanje - »Kako lahko startupi pomagajo gradbeni industriji da postane bolj krožna?«

Brezplačno spletno predavanje - »Kako lahko startupi pomagajo gradbeni industriji da postane bolj krožna?«

02. 02. 2021

4 0
Koristnost članka
4 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 11. februar 2021

Kraj: na spletu

Gradbena industrija je največja svetovna porabnica surovin, s sorazmernim deležem emisij ogljikovega dioksida. Je tudi pomemben generator odpadkov, ki znašajo 25-30% vseh odpadkov, ki nastanejo v EU.

To hkrati pomeni, da je gradbeni sektor področje s številnimi priložnostmi za inovacije, ki ob zgoraj navedenih podatkih postaja še bolj pomemben ob predpostavki, da naj bi se svetovni gradbeni trg do leta 2030 povečal za 85%.

Gradbena podjetja imajo priložnost za ustrezen odgovor na številnih področjih, od uporabe okolju prijaznih in pametnih gradbenih materialov do zmanjšanja emisij obstoječih stavb v vseh fazah življenjskega cikla.

Na predavanju bo predstavljen nemški startup Concular, ki podpira podjetja v gradbenem sektorju pri uporabi trajnostnih praks s pomočjo digitalne platforme za inteligentno posredovanje gradiv na podlagi podatkov med demontažo oz. razgradnjo in novimi gradbenimi projekti ter oceno življenjskega cikla v realnem času. Platforma Concular tako omogoča ponovno uporabo gradbenega materiala s čimer vpliva na zmanjševanje količine gradbenih odpadkov, hkrati pa tudi na rabo virov in generiranje toplogrednih plinov.

Platforma je uporabna za gradbenike, upravitelje portfeljev, arhitekte, gradbena podjetja in trgovce, ki želijo zmanjšati tako materialne stroške kot ogljični odtis.

Na predavanju bo predstavljen koncept uspešno izvedenih projektov v Nemčiji, kjer startup (in platforma) Concular deluje.

O platformi bo predaval g. Dominik Campanella, eden od soustanoviteljev podjetja Concular. Ima izkušnje iz računalništva in upravljanja, nekaj let je delal pri Googlu in že ustanovil več startupov.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Predavanje, ki je za udeležence brezplačno, organizira Slovenski gradbeni grozd in spada v sklop aktivnosti Slovenskega gradbenega grozda na področju prenosa znanj in kompetenc. Izvajajo jih na prednostnih področjih našega delovanja, ki so krožno gospodarstvo ter energijsko učinkovita in trajnostna gradnja, digitalizacija v gradbenem sektorju, inovacije in novi poslovni modeli ter mednarodno sodelovanje.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj