Brezplačno e-usposabljanje - »Štartajmo odločno v 2021« z dvema olimpijcema - Slovencem Andrejem Miklavcem in Jamajčanom Devonom Harrisom

Brezplačno e-usposabljanje - »Štartajmo odločno v 2021« z dvema olimpijcema - Slovencem Andrejem Miklavcem in Jamajčanom Devonom Harrisom

26. 01. 2021

Datum:

 • 9. februar 2021 od 13.00 do 14.45 ure
 • 10. februar 2021 od 10.00 do 11.45 ure

Obvezna je prisotnost na obeh terminih!

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM (povezavo boste prejeli na vaš e-naslov nekaj dni pred e-usposabljanjem)

V sklopu Kompetentne Slovenije vas vabijo na vrhunsko e-usposabljanje »Štartajmo odločno v 2021« z dvema olimpijcema - Slovencem Andrejem Miklavcem in Jamajčanom Devonom Harrisom.

Slovenija je izjemna športna nacija in mnogim državam po svetu predstavlja zgled. Pa ste kdaj pomislili, zakaj športniki uspejo nenehno premagovati ovire, izzive, kako se ustvari odločenost po doseganju ciljev, zakaj je sodelovanje in spoštovanje v ekipi ključ za napredek? Predvsem pa, zakaj tega ne znamo na enak način početi in ustvarjati v podjetjih, družbi? Tokratna delavnica vam ponuja vpogled in razumevanje dveh olimpijcev, ki sta vsak na svojem koncu sveta v različnih okoliščinah odkrivala in utrjevala svoje sposobnosti pri doseganju ciljev. Oba predavatelja bosta delila znanje in izkušnje ter pomagala organizacijam, podjetjem in posameznikom razumeti in uporabiti principe iz vrhunskega športa v vsakdanje življena posameznika.

Delavnica je primerna za vsakega, ki stremi k boljšemu, uspešnejšemu. Skrivnosti, kako to počnejo vrhunski športniki in kako lahko to počnete tudi vi, bodo razkrite v programu Štartajmo odločno!

Gre za dvodnevno e-usposabljanje, predavanje o motivaciji, odločitvah in vztrajnosti, ki pripeljejo do zastavljenih ciljev in napredka. Usposabljanje je razdeljeno na dva sklopa.

 • Prvi sklop »From Olympic Gardens to Olympic Games« bo izvedel jamajški olimpijec Devon Harris in bo potekal v angleškem jeziku brez prevoda v slovenščino.

V tem delu bo trikratni jamajški olimpijec Devon Harris govoril o njegovi življenjski poti, od nasilnega, geto predela, v katerem je rasel Devon, imenovanega Olympic Gardens, do poti na angleško najbolj prestižno vojaško šolo na svetu (Royal Military Academy Sandhurst, England) in nenazadnje do ustanovitve in kapetanske vloge prve jamajške bob ekipe. Ekipa, ki je navdušila svet in po kateri je bil kasneje posnet Disneyjev film Cool Runnings (slovenski prevod Ledene steze).

Ideje, ki jih bo Devon Harris predstavil so:

 1. Oblikuj vizijo (Za oblikovanje vizije potrebujete v vaših možganih dobro izdelano sliko, kako bo izgledala vaša prihodnost)
 2. Prevzemi odgovornost (Ne počuti se kot žrtev)
 3. Bodo natančen glede tvojega »ZAKAJ?« (Identificiraj in zapiši zakaj so tvoji cilji pomembni)
 4. Bodi konsistenten (Vsa dejanja omogočajo doseganje zastavljenih ciljev in dosežkov)
 5. Vztrajaj (Vztrajanje je ključ za premagovanje nevidnih izzivov)
 • Drugi sklop »Vsak je rojen s poslanstvom biti uspešen« bo izvedel slovenski olimpijec Andrej Miklavc in bo potekal v slovenskem jeziku.

Vsi smo si med seboj različni, a kljub temu vsi stremimo k uresničevanju istih potreb. Uresničevanje potreb po varnosti, po raznolikosti, po pomembnosti, po ljubezni in povezanosti, po napredovanju in ne nazadnje po prispevanju drugim. Motivacijska predstavitev, v kateri Andrej Miklavc učinkovito in enostavno ponazori povezavo z izkušnjami in življenjem vrhunskega športnika, v življenje po športni poti - na poslovnem področju. Da bi postali v katerikoli stvari odlični, potrebujemo odločenost in vztrajnost. Le to nas pripelje k odličnim sposobnostim. Večje imamo sposobnosti, večja je naša samozavest. Večja samozavest nam utre pot k višjim ciljem in boljšim rezultatom. Višji cilji pa od nas zahtevajo več žrtvovanja, nenehno učenje ter raziskovanje novih znanj in pristopov. To pa predstavlja osnovo za napredovanje.

Ideje, ki jih bo Andrej Miklavc predstavil so:

 1. Vsi smo rojeni s poslanstvom biti uspešen
 2. Kako svoje sanje spremeniti v svojo zmago
 3. Princip postavljanja ciljev deluje kot princip delovanja navigacije
 4. Moč osebne identitete za doseganje ciljev

Vsebina je primerna za vse profile udeležencev, za vodje, managerje, podjetnike, zaposlene.

Dodatne informacije in prijave

Napovednik prihajajočih delavnic Kompetentne Slovenije si lahko ogledate tukaj.

Delavnico sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj