Brezplačni spletni dogodek - »Delovni čas«: evidentiranje, razporejanje, problematika nadur, delo v podjetju, delo od doma

Brezplačni spletni dogodek - »Delovni čas«: evidentiranje, razporejanje, problematika nadur, delo v podjetju, delo od doma

26. 01. 2021

5 0
Koristnost članka
5 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 5. marec 2021, od 11.00 do 14.15 ure

Kraj: na spletu

Udeleženci se bodo seznanili z evidentiranjem delovnega časa; kadar delo poteka v podjetju in tudi, kadar poteka od doma, z najnovejšo sodno prakso inšpekcije, kako se pravilno razporeja delovni čas ter vse o nadurah.

Udeleženci ste vabljeni, da posredujejo svoja vprašanja in dileme še pred izvedbo izobraževanja, da bo predavateljica lahko na izobraževanju nanje odgovorila. 

Iz vsebine:

  1. Katere kadrovske evidence so obvezne za vse delodajalce in ali je obveznost za manjše delodajalce drugačna?
  2. Pogoji za (pre)razporejanje delovnega časa (neenakomerno in začasna prerazporeditev)
  3. Zakaj je delodajalec vedno dolžan izplačati opravljene nadure (tudi nezakonito odrejene ali samovoljno oddelane) in kako to preprečiti?
  4. Praktične dileme in rešitve - pojasnila, odgovori na vprašanja udeležencev izobraževanja in diskusija.

Predavateljica: Alja Fakin - odvetnica Alja Fakin ima več 15-letne praktične izkušnje pri pogajanju, sklepanju mednarodnih in domačih gospodarskih pogodb, pri delovnopravnih in gospodarsko poslovnih vsebinah, na podlagi katerih je oblikovala pristope, z uveljavitvijo katerih se večini dilem in nesporazumov izogne že pred morebitnimi zapleti.

Izobraževanje je brezplačno za vse, saj poteka v sklopu projekta »Krepitev kompetenc socialnih partnerjev s poudarkom na delovnopravni zakonodaji in varnosti pri delu«

Prijave sprejemajo do zapolnitve razpoložljivih mest

Dodatne informacije in prijave 

Dogodek poteka v okviru projekta »Krepitev kompetenc socialnih partnerjev s poudarkom na delovnopravni zakonodaji in varnosti pri delu«, katerega vodilni partner je Zveza delavskih sindikatov Slovenije, projektni partner pa Regionalna gospodarska zbornica Celje.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj