V Velenju naj bi zaživel industrijsko-tehnološki inkubator

V Velenju naj bi zaživel industrijsko-tehnološki inkubator

05. 01. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 2. 1. 2021, www.sta.si

V Velenju naj bi prihodnje leto zaživel industrijsko-tehnološki inkubator, ki bi zagonskim podjetjem zagotavljal proizvodne prostore, kar bi vzpodbudilo naložbeni cikel in 50 novih delovnih mest letno. Skupna vrednost vseh predvidenih stroškov znaša 8,5 milijona evrov.

Industrijsko-tehnološki inkubator bi radi postavili v Poslovni coni Stara vas na 5000 kvadratnih metrih, z njim pa bi zadržali hitro rastoča tehnološka podjetja v regiji in privabili še nekatera nova podjetja iz okolice.

V sklopu projekta je predvidena tudi postavitev razvojno-prototipnega proizvodnega prostora za industrijo četrte generacije, ki bi ga podprli s programom, specializiranimi delavnicami, mentorji in povezovanjem industrijskih korporacij z zagonskimi podjetji.

Razvoj novih tehnologij je v porastu. Industrija jih je željna. Zato vidijo priložnost v povezovanju s korporacijami, kar že sedaj uresničujejo prek programa Future 4.0.

Občina si bo prizadevala tudi za vzpostavitev regijskega sklada tveganega kapitala, namenjenega financiranju podjetij. Želijo si, da bi financiranje omogočili iz evropskih sredstev, sicer pa bi oblikovali manjši sklad z zasebnimi vlagatelji.

Obenem je v sklopu projekta predvidena tudi prostorska širitev Saša inkubatorja še v tri občine savinjsko-šaleške regije. V tem podjetniškem inkubatorju je kljub kriznim razmeram letos nastalo 16 novih podjetij, odprli so 32 novih delovnih mest.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj