Oddaja zahtevkov za povračilo nadomestila plače za november

Oddaja zahtevkov za povračilo nadomestila plače za november

15. 12. 2020

Vir in informacije: Gospodarska zbornica Slovenije, Zbornica računovodskih servisov, 10. 12. 2020, www.gzs.si

Od četrtka, 10. decembra 2020, je omogočena oddaja zahtevkov za povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo, karanteno in višjo silo na podlagi ZIUOPDVE (PKP6), ki je začel veljati 28. novembra 2020.

Zahtevke za izplačilo oddate na Portalu za delodajalce.
Povračilo lahko znaša 80 % izplačanega nadomestila plače. Po novem je omejeno z višino povprečne plače v Sloveniji (v letu 2019).

Ravno tako imate delodajalci po novem možnost uveljavljati 100 % povračilo izplačanih nadomestil plače za november 2020 do izteka upravičenosti, če skupni znesek prejetih državnih pomoči po interventnih zakonih pri vas ne presega 800.000 EUR za posamezno podjetje. V navedeno je všteta tudi pomoč, ki jo boste prejeli do konca upravičenosti po Zakonu o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije (ZIUOPDVE).

Možnost uveljavljanja 80 % ali 100 % povračila nadomestila plače za začasno čakanje za november in nadaljnje mesece bodo vsem delodajalcem, ki ste vlogo že oddali, omogočili pri oddaji zahtevka za november (za izplačana nadomestila v decembru). Pri zahtevku boste delodajalci podpisali izjavo glede višine prejetih sredstev in se odločili, ali boste uveljavljali 80 % ali 100 % povračilo nadomestila plače.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj