Iz osebnega prevzema od ponedeljka izvzet alkohol

Iz osebnega prevzema od ponedeljka izvzet alkohol

08. 12. 2020

4 0
Koristnost članka
4 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: STA, 3. 12. 2020, www.sta.si

V okviru ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa je vlada 3. decembra 2020 podaljšala odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji. Pri tem je določila, da so iz osebnega prevzema blaga in hrane na prevzemnih mestih izvzeti alkohol in alkoholne pijače.

Vse nenujne trgovine razen redkih izjem bodo v skladu s to odločitvijo vlade ostale zaprte še najmanj sedem dni.

Ob tem je vlada odlok o prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom spremenila tako, da na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki in je v času med 6. in 21. uro dovoljen osebni prevzem blaga ali hrane, ne bo dovoljen prevzem alkohola in alkoholnih pijač. Uživanje hrane in pijače na javnih površinah bo še naprej prepovedano.

Spremembe odloka začnejo veljati 7. decembra 2020.

Velik del trgovin je v drugem valu epidemije moral vrata zapreti 24. oktobra 2020, dodatno je vlada ukrep zaostrila 16. novembra 2020. Od tedaj so lahko odprte le prodajalne z živili ter še nekatere izjeme, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj