Objavljen 2. javni razpis za vključitev v projekt PONI Koroška

Objavljen 2. javni razpis za vključitev v projekt PONI Koroška

17. 11. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: RRA Koroška, Regionalna razvojna agencija za Koroško, d.o.o., 9. 11. 2020, www.rra-koroska.si

RRA Koroška nadaljuje z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive »PONI« Koroška.

Regionalna razvojna agencija za Koroško nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni poziv za vključitev 12-ih udeležencev v projekt Podjetno nad izzive (PONI Koroška).  

Projekt PONI Koroška je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na RRA Koroška, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.  

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Koroški regiji, ter da so na dan pričetka vključitve osebe z nami zmožne podpisati pogodbo o zaposlitvi. Prijava poteka preko javnega razpisa, objavljenega na spletni strani RRA Koroška. Razpis je odprt vse do 4. decembra 2020.

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). V projekt PONI Koroška bo do leta 2023 vključenih 80 potencialnih udeležencev, pričakuje pa se 30 % realizacija projekta oziroma registracija 23 novih poslovnih subjektov v roku 2 let po zaključku usposabljanja.

Predstavitev projekta bo potekala 25. 11. 2020 preko platforme ZOOM.

Dodatne informacije in prijave

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj