Ministrstvo poziva k osebnemu obisku točk SPOT le izjemoma

Ministrstvo poziva k osebnemu obisku točk SPOT le izjemoma

03. 11. 2020

Vir in informacije: STA, 30. 10. 2020, www.sta.si

Na ministrstvu za javno upravo uporabnike pozivajo, naj slovenske poslovne točke SPOT - brezplačne podporne storitve države za poslovne subjekte - v času epidemije osebno obiščejo le v nujnih primerih. Namesto tega jim svetujejo uporabo digitalnih poti.

V času naraščanja okužb z novim koronavirusom in na podlagi odlokov, ki omejujejo zbiranje in gibanje ljudi na ministrstvu vse uporabnike storitev točk SPOT svetovanje in SPOT registracija pozivajo, naj osebna svetovanja in registracijske postopke v čim večji meri opravijo na daljavo.

Kontaktni podatki in naslovi točk SPOT so na voljo na povezavi: Seznam točk SPOT in notarjev.

Vsem uporabnikom, ki imate kvalificirano digitalno potrdilo (KDP), priporočajo, da postopke, ki jih omogoča portal SPOT, opravite sami na daljavo. Če imate pri izvedbi e-postopkov vsebinska vprašanja, lahko za pomoč pokličete svetovalce točke SPOT. 

Več informacij za uporabo portala je na voljo na povezavah: 

Če želite urediti pooblastila ali oddati druge fizične dokumente za postopke na točkah SPOT, izpolnjene obrazce in dokumente pošljite na naslov želene točke SPOT po redni pošti.

Za nujne osebne obiske na točkah pa naj se predhodno dogovorijo po telefonu ali elektronski pošti.

Nacionalni sistem SPOT poslovnim subjektom, podjetnikom in potencialnim podjetnikom nudi elektronske storitve, storitve podjetniškega svetovanja, informiranja in podjetniškega usposabljanja ter nabor storitev s področja internacionalizacije in tujih investicij.

Razdeljen je štiri podsisteme, med njimi sta SPOT registracija, kjer je mogoče registrirati podjetje s pomočjo svetovalca, ter SPOT svetovanje, ki ponuja strokovno pomoč v obliki informiranja, svetovanja, organizacije delavnic in usposabljanj, kot tudi izmenjave dobrih praks in regionalnega povezovanja.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj