Z evropskimi sredstvi do širitve Podjetniškega inkubatorja Šentjur

Z evropskimi sredstvi do širitve Podjetniškega inkubatorja Šentjur

20. 10. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 18. 9. 2020, www.sta.si

S pomočjo evropskih sredstev bodo v občini Šentjur lahko razširili delovanje tamkajšnjega podjetniškega inkubatorja. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namreč izdala odločitev o finančni podpori za projekt Mreža podjetniških inkubatorjev - Poslovni objekt Aurea Gorica pri Slivnici.

Projekt poteka v okviru dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije. Vreden je nekaj manj kot 1,3 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj pa bo prispeval dobrih 500.000 evrov.

Predmet naložbe, ki jo bo izvajala Občina Šentjur, je rekonstrukcija zapuščenega poslovnega objekta Aurea v Gorici pri Slivnici za namen delovanja podjetniškega inkubatorja.

V okviru projekta bodo pridobili dodatne uporabne površine podjetniškega inkubatorja na novi lokaciji. Zagotovili bodo tehnološke, prostorske in infrastrukturne pogoje za potrebe zagotavljanja podpornih storitev za obstoječa in zagonska podjetja.

Z naložbo bodo spodbujali razvoj in rast malih in srednjih podjetij, ki bodo gradila podjetniško skupnost, krepila verigo vrednosti na svojem področju in bodo pomembni zaposlovalci na regionalni ter državni ravni.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj