Razpis za posojila za zagon inovativnih podjetij

Razpis za posojila za zagon inovativnih podjetij

04. 08. 2020

3 0
Koristnost članka
3 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 24. 7. 2020, www.sta.si

Slovenski podjetniški sklad je 24. julija 2020 v Uradnem listu RS objavil razpis za semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila za zagon inovativnih podjetij. Višina odobrenih sredstev na posameznega vlagatelja je 75.000 evrov. Razpis bo odprt do 2. oktobra 2020.

Namen razpisa je zagotavljanje lastniškega financiranja za inovativna podjetja v semenski fazi, ki težko dostopajo do financiranja komercialnih bank oz. drugih klasičnih oblik financiranja. Sklad s tem spodbuja hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje.

Razpis je usmerjen tudi v spodbujanje mreženja in povezovanja deležnikov, ki tvorijo uspešen ekosistem za nastajanje uspešnih podjetij, in sicer v povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov ter z uspešnimi podjetniki v smislu mentorstva in sodelovanja s poslovnimi angeli.

Višina razpoložljivih sredstev po tem razpisu letos znaša 750.000 evrov.

Višina odobrenih sredstev na posameznega vlagatelja je 75.000 evrov, ki se črpa v treh enakih tranšah. Ročnost konvertibilnega posojila, vključno z moratorijem na odplačilo posojila, je pet let z možnostjo podaljšanja ročnosti za največ dve leti.

Na razpis se lahko ob izpolnjevanju določenih pogojev prijavijo podjetja, ki imajo status mikro ali malega podjetja, ki so organizirana kot gospodarske družbe v obliki družbe z omejeno odgovornostjo ob določenih pogojih, so starejša od šestih mesecev in mlajša od pet let, imajo dokončan razvoj produkta ali storitve ter prve prihodke od prodaje, imajo vsaj enega zaposlenega družbenika za polni delovni čas in imajo sedež v Sloveniji.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj