Objavljen je 1. javni poziv za vključitev v projekt Poni JV Slovenija

Objavljen je 1. javni poziv za vključitev v projekt Poni JV Slovenija

28. 07. 2020

Vir in informacije: Razvojni center Novo mesto d.o.o., 20. 7. 2020, www.rc-nm.si

Razvojni center Novo mesto pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive - Poni JV Slovenija.

Projekt PONI JV Slovenija je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To dosežejo s pomočjo celostnega programa podjetniških usposabljanj ter mentorsko, svetovalno in finančno podporo. Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev projekta za čas trajanja programa v Razvojnem centru Novo mesto. S pomočjo takšne finančne podpore lahko udeleženci programa svoj čas namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.  V projekt PONI JV Slovenija bomo do leta 2023 vključili 80 potencialnih podjetnikov. Pričakujejo, da jih bo v roku dveh let po zaključku usposabljanja vsaj 30% ustanovilo lastni poslovni subjekt.

Pogoj za vključitev v projekt je, da ima kandidat poslovno idejo, ki jo namerava realizirati ter da lahko z dnem vključitve v projekt sklene pogodbo o zaposlitvi v Razvojnem centru Novo mesto. Dodaten pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v regiji JV Slovenija. Pogojev glede starosti, spola ali izobrazbe ni.

Cilj projekta je, da udeleženci v okviru programa svojo poslovno idejo razvijejo v poslovni model ter izdelajo poslovni načrt in pridobijo potrebno znanje, s katerim bodo lahko po končanem usposabljanju ustanovili in uspešno vodili lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. ali druge oblike poslovnih subjektov).

Prijava poteka preko javnega poziva, objavljenega na spletni strani Razvojnega centra Novo mesto. Poziv je odprt do 17. 8. 2020.

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA IN DODATNE INFORMACIJE

Prijavna dokumentacija:

Predstavitev projekta

V sredo, 12. avgusta 2020, ob 9. uri bo v prostorih Razvojnega centra Novo mesto potekala predstavitev, na kateri bodo potencialni prijavitelji dobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi s pozivom, prijavo in projektom. 

Dodatne informacije

Vse dodatne informacije o projektu najdete na strani: www.rc-nm.si/podjetno-nad-izzive, dobite jih tudi osebno na sedežu družbe, s klicem na telefonsko številko: 041 325 722 ali z vprašanjem preko elektronske pošte na e-naslov: vesna.colic@rc-nm.si.

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj