POPRI 2020: Tekmovanje v podjetniških idejah bo potekalo maja na spletu

POPRI 2020: Tekmovanje v podjetniških idejah bo potekalo maja na spletu

24. 04. 2020

Vir in informacije: Primorski tehnološki park, 14. 4. 2020, www.primorski-tp.si

Finale nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI se bo letos izvedel od 12. do 14. maja na spletnih platformah. Organizatorji so bili namreč primorani zaključni del tekmovanja, ki je bil predviden za 7. 4. 2020, prestaviti zaradi razmer, ki so nastale kot posledica preprečevanja širjenja koronavirusa. Za varno izvedbo tekmovanja bo tako poskrbljeno s spletnimi orodji, mladi tekmovalci pa bodo kljub temu dobili koristne povratne informacije s strani strokovne komisije in seveda tudi zaslužene nagrade. Razglasitev rezultatov bo prav tako na spletnem dogodku, in sicer 15. 5. 2020.

»Sedaj je pravi čas, da mladi razmišljajo o svoji prihodnosti in prihodnosti družbe. V tem času sposobni, inovativni in proaktivni posamezniki razmišljajo o možnih posledicah krize, o spremembah v obnašanju kupcev, dobaviteljskih verig, o odsotnosti osebnih stikov, da bi razumeli, kakšne priložnosti se obetajo v prihodnosti. In prav podjetniško tekmovanje POPRI je v teh razmerah odlična priložnost, da mladi svoje podjetniške projekte preverijo tudi v razmerah nove realnosti«, je povedala mag.Tanja Kožuh, direktorica Primorskega tehnološkega parka, ki je glavni organizator tekmovanja POPRI.

Letos se je na tekmovanje POPRI prijavilo 328 mladih. Na regionalne predizbore, ki so jih poleg Primorskega tehnološkega parka izvajali še regijski partnerji Tehnološki park Ljubljana, SAŠA inkubator in Podjetniški inkubator Podbreznik, se je uvrstilo 90 ekip, ki so se potegovale za 36 mest v finalu.

Vsaka uvrščena ekipa je dobila 500 € iz nagradnega sklada in modul izobraževanja, ki ga organizirajo regijski partnerji tekmovanja POPRI za namen izboljšave poslovnih modelov in ustnih predstavitev. Rok za oddajo slednjih je 5.5.2020, tekmovanje pa bo potekalo po naslednjem programu:

  • 12. 5. 2020 : tekmovanje za kategorijo MLADI DO 29 LETA
  • 13. 5. 2020: tekmovanje za kategorijo DIJAKI
  • 14. 5. 2020: tekmovanje za kategorijo OSNOVNOŠOLCI
  • 15. 5. 2020: RAZGLASITEV REZULTATOV in simbolična podelitev nagrad na spletu s kulturno – zabavnim programom

Slavnostna podelitev nagrad bo predvidoma v septembru oziroma ko bodo razmere to dopuščale.

Tekmovanje POPRI organizira Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javno agencijo za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije - SPIRIT Slovenija in Slovenskim podjetniškim skladom, ki so omogočili izvedbo regijskih predizborov in zagotovili nagradni sklad v skupni vrednosti 30.000 EUR.

Dodatne informacije: Primorski tehnološki park, Kontaktna oseba: Marjana Simčič Humar, GSM: 041 840 227, e-naslov: marjana.simcic@primorski-tp.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj