Poslovno sodelovanje - 28. 2. 2020

Poslovno sodelovanje - 28. 2. 2020

28. 02. 2020

Celotna borza mednarodnega poslovnega sodelovanja je dostopna na spletnem naslovu: www.een.si/merlin/.

Podrobnejše informacije o ponudbah lahko dobite pri kontaktnih osebah navedenih spodaj.

BRDE20200219001

Nemško podjetje, ki proizvajala pisarniško pohištvo in pisarniške stole, je aktivno na mednarodni ravni. Del svojih storitev oz. dejavnosti želi oddati zunanjim podizvajalcem in v ta namen išče proizvajalce lesenih, jeklenih in oblazinjenih delov za pohištvo. Ciljni poslovni partner bo nemškemu podjetju zagotavljal dobavo kakovostnih izdelkov in storitev v okviru dogovora s podizvajalci.

Oddaja interesa

BRSE20200213001

Švedski MSP z lastno blagovno znamko išče po Evropi zanesljive dobavitelje visoko kakovostnih vezalk, tkanin in okraskov za poročne obleke in večerne obleke. Švedski oblikovalec želi podpisati pogodbo z dobaviteljem.

Oddaja interesa

BRPL20200214001

Zasebno poljsko podjetje išče dobavitelje konzerviranega, zamrznjenega in suhega sadja in zelenjave ter podobne hrane. Podjetje išče proizvajalce omenjenih izdelkov z namenom sklenitve dolgoročne poslovne pogodbe na podlagi dogovora o tržnih storitvah.

Oddaja interesa

BRFR20200214001

Francosko MSP, specializirano v izdelavi in proizvodnji maziv, ki se uporabljajo bodisi v industriji bodisi v gradbeništvu, išče dobavitelja surovega oziroma recikliranega rastlinskega olja za nadomestek trenutno uporabljenih mineralnih olj v lastnem izboru izdelkov. Podjetje išče priložnost za sodelovanje z dobavitelji.

Oddaja interesa

BRUA20200212001

Ukrajinski raziskovalni in razvojni inštitut išče v državah Zahodne Evrope partnerje za proizvodnjo umetne zemlje na osnovi t.i. »pametnih« hidro gelov.

Oddaja interesa

BRUK20200214001

Britansko podjetje je izumilo in patentiralo kombinirani sistem za spremljanje in nadzor dostopa oseb, ki čas preživljajo na domovih zaradi starosti, dolgotrajne bolezni ali invalidnosti. Takim osebam je potrebno nuditi pravočasno pomoč v primerih potrebe oz. zagotoviti dostop na dom zaposlenemu osebju v usposobljenih agencijah za prvo pomoč. Išče se zanimanje za izdelavo sistema z možnostjo sklenitve dogovora o proizvodnji.

Oddaja interesa

BRLU20200212001

Novonastala luksemburška e-trgovina se posveča prodaji izdelkov, kot so čaj, zeliščne infuzije in prehrane v prahu. Podjetje trenutno išče priložnost za sodelovanje s partnerji, ki bodo pripomogli k oblikovanju izdelkov, namenjenim poslovni rasti. Sodelovanje bo potekalo na podlagi dogovora o proizvodnji pod zasebno znamko (private label manufacturing agreement).

Oddaja interesa

BRPL20200211001

Poljsko podjetje razpolaga s pomembnim naborom izkušenj pri opravljanju zastopniških storitev oz. storitev v vlogi tržnega zastopnika. Podjetje ponuja tržno-posredniške storitve tujim poslovnim družbam, ki so aktivne v različnih panogah in se zanimajo za vstop na poljski trg. Možno je sodelovanje v obliki tržnega zastopništva ali distribucijskih storitev.

Oddaja interesa

BONL20200211001

Nizozemsko proizvodno podjetje je razvilo inovativen sistem za preučevanje, analizo in nadzor alg (vključno s strupenimi modro-zelenimi algami) z uporabo ultrazvoka. Slednjega je možno aplicirati na marsikatero obsežno vodno površino, npr. na jezera, ribnike in rezervoarje za pitno vodo. Proizvajalec ponuja sporazum o komercialnem zastopstvu podjetjem s strokovnim znanjem in z mrežo v vodnem sektorju (ponudba vključuje ustrezno tehnično podporo).

Oddaja interesa

BOES20200218001

Špansko podjetje se že več kot eno leto posveča oblikovanju platforme za beleženje izkušenj s področja kakovosti vina, obiskov vinskih kleti ali degustacije vin v namenskih prostorih. Na platformi je zabeležen seznam številnih dogodkov, ki se v glavnem odvijajo med vinarji in someljeji. Uporabniki se lahko najavijo na dogodke oz. koristijo storitve, ki so na razpolago na platformi. Podjetje išče tržne zastopnike za nadaljnjo širitev svojih storitev v obliki dogovora o tržnem zastopstvu.

Oddaja interesa

BOPL20191003001

Družinsko podjetje, ki je aktivno na področju praženja kave, je bilo ustanovljeno pred 25. leti na severovzhodu Poljske. Podjetje išče tuje distributerje ali neposredne uvoznike kave z namenom, da poveča prisotnost na mednarodnih trgih. Ravno s tem ciljem išče distributerje oz. tržne zastopnike trženje blagovne znamke na evropskih trgih. Ponuja se priložnost za sodelovanje v obliki dogovora o distribucijskih storitvah. Podjetje lahko ustreže zahtevam tako večjih gostinskih branž (»HoReCa«) kot tudi manjših strank na podlagi široke ponudbe tako v smislu mešanic kave kot različnih embalaž/ponudb.

Oddaja interesa

BONL20200129001

Nizozemsko podjetje ponuja sodobne rešitve na področjih ozvočenja, komunikacijskega omrežja, razsvetljave, varnosti in signalizacije: slednje so namenjene hotelom, restavracijam in ostalim primerljivim prizoriščem. Podjetjem, ki so aktivna v gostinstvu in v industriji za prosti čas ponuja bodisi najnovejše izdelke bodisi ugodno tehnično podporo. Zainteresiranim partnerjem se ponuja dogovor o prevzemu (»acquisition agreement«) ali pa sodelovanje prek skupne naložbe (»joint venture agreement«).

Oddaja interesa

BOUA20190703007

MSP iz Ukrajine, ki proizvaja čisti naravni sok, išče priložnosti za sodelovanje z mednarodnimi partnerji. Podjetje proizvaja sokove iz jabolk, marelic, breskev itd. Podjetje aktivno išče poslovne partnerje, katerim bi ponudilo priložnost za sodelovanje v obliki pogodbe o distribuciji ali sporazuma za komercialno zastopstvo lastnih izdelkov.

Oddaja interesa

BOIT20200213001

Italijansko podjetje, ki je specializirano za dobavo visokokakovostnih videonadzornih naprav in drugih izdelkov za industrijske niše, ponuja priložnost za sodelovanje v obliki distribucijskih storitev ali dogovora o tržnem zastopstvu. Nabor izdelkov v ponudbi zaobjema sisteme za nadzor dostopa, sisteme za preventivno zaznavanje alarmov, sisteme za zaščito pred krajo z vgrajenimi varnostnimi aparati v primeru megle, sisteme za pravočasno zaznavanje požarov, sisteme za avtomatizacijo domačih prostorov (sleherni sistem/napravo je mogoče upravljati na daljavo z uporabo pametnih telefonov).

Oddaja interesa

BORO20200128001

Romunsko podjetje ponuja v celoti ročno izdelane keramične izdelke, vključno z okrasnimi keramičnimi ploščicami, ploščami z okrasnimi poslikavami za pomivalnice in sanitarije - slednje so primerne tako za domače kot za poslovne prostore. Izdelki so ročno izdelani in ročno barvani na podlagi edinstvenih vzorcev, ki so v lasti romunskega podjetja. Podjetje cilja na to, da bi pridobilo seznam mednarodnih poslovnih partnerjev z namenom sodelovanja pri trženju omenjenih produktov na podlagi dogovora o distribuciji.

Oddaja interesa

 

Gospodarska zbornica Slovenije

Enterprise Europe Network - Slovenija

Dimičeva 13, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Petra Arzenšek

Tel: 01 / 589 81 56

E-mail: petra.arzensek@gzs.si

Mariborska razvojna agencija

Enterprise Europe Network - Slovenija

Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Kontaktna oseba: Jolanda Damiš

Tel: 02 / 333 13 07

E-mail: een@mra.si in jolanda.damis@mra.si

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Enterprise Europe Network - Slovenija

Celovška 71, p.p. 2350, SI-1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: Edina Zejnić

Tel: 01 / 583 05 86

E-mail: edina.zejnic@ozs.si

Univerza na Primorskem

Enterprise Europe Network - Slovenija

Čevljarska 27, SI-6000 Koper

Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa

Tel: 05 / 663 77 87

E-mail: sebastjan.rosa@upr.si

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj