Brezplačni seminar - »Priložnosti za slovenska podjetja v Kanadi«, Ljubljana

Brezplačni seminar - »Priložnosti za slovenska podjetja v Kanadi«, Ljubljana

28. 01. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 30. januar 2020, od 12. do 15. ure

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije (dvorana C9), Dimičeva ulica 9, Ljubljana

Vabljeni na brezplačni seminar z naslovom: »Priložnosti za slovenska podjetja v Kanadi«, kjer boste izvedeli informacije o priložnostih, izkušnjah, ovirah in pasteh poslovnega okolja v Kanadi in o tem, kaj pomeni za slovenska podjetja sporazum CETA.

V okviru seminarja bo predstavljen tudi načrtovani poslovni obisk mikro, malih in srednje velikih podjetij v okviru delegacije v Kanadi med 23. in 28. marcem 2020. Več informacij o obisku.

Kanada je ena izmed sedmih svetovnih industrijskih velesil z visoko razvito in na svetovnem trgu konkurenčno industrijo, ki v veliki meri temelji na naravnem bogastvu in poceni domači energiji, predvsem premogu, nafti, zemeljskem plinu in vodni sili.

Čeprav sta Kanadsko gospodarstvo in njena mednarodna trgovina zelo tesno navezana na ZDA, kar se odraža med drugim tudi z visokim deležem ameriškega kapitala, zlasti v avtomobilski, kemični, elektrotehnični in elektronski industriji, pa sprejeti sporazum CETA med EU in Kanado omogoča povečan obseg blagovne menjave, lažje in hitrejše poslovanje, zaščito mednarodnih investicij…

Kanadski trg je ekstremno konkurenčen, saj so na njem prisotna podjetja iz celega sveta, predvsem iz ZDA, na zahodu države tudi iz Azije. Podjetja morajo upoštevati dejstvo, da ima lahko že najmanjša napaka povezana z nespoštovanjem dogovorjenega  usodne posledice, saj dobavitelji in ponudniki blaga in storitev stojijo v vrsti.

Program dogodka

Seminar bo potekal v angleškem in slovenskem jeziku brez prevajanja, udeležba na njem pa je brezplačna.

Prijave za udeležbo na dogodku sprejemajo do srede 29. januarja 2020, do 10. ure.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj