Javni poziv za slovenska podjetja za udeležbo na poslovnem forumu z B2B sestanki z jordanskimi podjetji, Ljubljana

Javni poziv za slovenska podjetja za udeležbo na poslovnem forumu z B2B sestanki z jordanskimi podjetji, Ljubljana

01. 10. 2019

Datum: 7. oktober 2019, od 14. do 17. ure

Kraj: v Stekleni dvorani GH Union, Ljubljana

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo v času od 6. do 9. oktobra 2019 izvajala program obiska jordanske gospodarske delegacije skupaj s partnersko organizacijo Jordan Europe Business Association (JEBA).

7. oktobra 2019 bomo organizirali Slovensko - jordanski poslovni forum od 14. do 17. ure v Stekleni dvorani GH Union. Po plenarnem delu bodo potekali b2b pogovori z manjšo pogostitvijo za udeležence poslovnega dogodka. V osemnajst članski jordanski gospodarski delegaciji so predstavniki iz naslednjih področij: 

  • Obramba, varnost in letalstvo,
  • Hišni električni aparati,
  • Prehrambna industrija,
  • Pametne rešitve v energetiki,
  • Gradbeni materiali in oprema,
  • Kozmetična industrija,
  • Zdraviliški turizem.

Seznam udeležencev jordanske gospodarske delegacije (PDF)

Prijave: Vsa zainteresirana podjetja vabimo, da se prijavijo na javni poziv na e-naslov: tanja.drobnic@spiritslovenia.si.

Dodatne informacije: Dodatne informacije dobite na telefonski številki: (01) 589 18 94.

***

Jordanija je kot država s pomembnim geografskim in strateškim položajem v arabski regiji odlično izhodišče za vstop na nekatere druge trge arabskega sveta. Jordanski trg, ki velja za trgovski in finančni center v regiji, se odlikuje po prijateljskih odnosih z vsemi državami na regiji, velja pa tudi kot odprt in tržno naravnan trg. Ponaša se s prosto trgovinsko cono v Luki Aqaba, Slovenija pa z Luko Koper predstavlja odlično izhodišče za jordanska podjetja za vstop na trge vzhodne in zahodne Evrope. Državi tradicionalno dobro sodelujeta na različnih področjih družbenega in gospodarskega življenja, zato tokratni gospodarski obisk predstavlja podlago za nadaljevanje medsebojnega poslovanja in investicij.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj