Brezplačni dogodek - »Lesna biomasa priložnost za zelena delovna mesta«, Cerkno

Brezplačni dogodek - »Lesna biomasa priložnost za zelena delovna mesta«, Cerkno

16. 07. 2019

Datum: 25. julij 2019, od 17.00 do 18.30 ure

Kraj: Coworking Cerkno (VCC), Bevkova ul. 22, Cerkno

V okviru Festivala lesa in rokodelstva LARFA ART CERKNO 2019, vas vabijo na brezplačni dogodek z naslovom: »Lesna biomasa priložnost za zelena delovna mesta«.

Program: 

  • Kakovostna lesna goriva (dr. Nike Krajnc, Gozdarski inštitut Slovenije)Več kot 50 % gospodinjstev v Sloveniji se ogreva z lesnimi gorivi (drva, sekanci, peleti in briketi). Za čisto in zdravo okolje je pomembna uporaba kakovostnih lesnih goriv. V predavanju bomo predstavili lesna goriva in se dotaknili standardov, ki določajo kakovost ter sistema certificiranja, ki zagotavlja, da je les pridobljen na trajnosten in sonaraven način gospodarjenja.
  • Praktična orodja za optimizacijo gozdne proizvodnje (Kristina Sever, Gozdarski inštitut Slovenije)Na Gozdarskem inštitutu smo razvili orodja ki nam lahko pomagajo optimizirati gozdno proizvodnjo. Na portalu WCM, najdemo različne strokovne vsebine (tokovi lesa, cene lesnih goriv, aktualne novice s področja gozdarstva, itd.), energetski kalkulator enot ter kalkulator za izračun stroškov gozdarskih del. Orodje MojGozdar pa nam omogoča pregled nad izvajalci gozdarskih del in njihovih referenc, njihovo ocenjevanje ter enostaven kontakt.
  • Razprava

Več o dogodku

Dogodek je brezplačen.

Prijava: Prijave so obvezne. Prijave zbirajo do torka, 23. julija na e-naslovu: izobrazevanje@icra.si ali po telefonu na številki: (05) 37 43 913.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj