Brezplačni dogodek - »Lean Start-up«, Ljubljana

Brezplačni dogodek - »Lean Start-up«, Ljubljana

02. 04. 2019

Datum: 5. april 2019, od 15. do 18. ure

Kraj: Inkubator GEA College d.o.o., Dunajska cesta 156, Ljubljana

V samo nekaj urah (običajno 1,5h) igranja Playing Lean, s polnimi a-ha trenutki in pivoti, se spozna in doživi sistematičen in učinkovit način za razvoj novih, disruptivnih poslovnih idej in priložnosti, ki lahko prihranijo veliko časa, denarja, virov in stresa.

To znanje in izkušnje boste pridobili skozi številne napake v nadzorovanem okolju igre na plošči. Naučili se boste iz napak v igri, in ugotovili katerih napak ne bi smeli narediti pri svojem delu.

Igra je zasnovana z namenom medsebojno sodelovanje med ekipami, vendar medsebojno konkurenčna. V približno 30-ih “krogih” zmaga le ena od štirih ekip z najboljšo uporabo/porabo virov in z največjo ambicijo, da prevlada na trgu.

Na koncu ekipe delijo svoje strategije, napake, srečo in učenje ter povzamejo kako bodo nove izkušnje prenesle nazaj k svojemu vsakodnevnemu poslovanju. Poleg igranja namizne igre, se predstavi način vitkega - “lean” pristopa, obrazloži se pomen poslovnega modela, IRL lestvice, pivotiranje, ter ostale in ostale elemente vitkega pristopa dela pri start-up podjetjih.

Cilji:

  • Razumeti osnove Lean Startup-a / vitkega pristopa dela, s ključnimi elementi (IRL, BMC, Pivot, Ideje, MVP,..)
  • Skozi Playing Lean igro izkusiti dinamiko hitrega osvajanja segmentov strank v zelo negotovih konkurenčnih razmerah in z močno omejenimi viri. Skozi simulacijo pospešiti razvoj in uvedbo novih tveganih izdelkov, storitev in kupcev vaše poslovne ideje, preden to storite v resničnem življenju.

V sredo, 3. aprila 2019, 15. uri bo imel Enej Gradišek Podjetniško delavnico na temo Basic Agile. Temi sta povezani, zato priporočajo obisk obeh delavnic.

Predavatelj: Enej Gradišek je magister mednarodnega poslovanja v podjetju CorpoHub dela kot Acceleration Manager in skrbi za pospeševanje poslovnih modelov, strategij, procesov in transformacij v organizacijah. Podjetjem, zunanjim in notranjim Startup ekipam pomaga, da delajo prave/vredne stvari na pravi način in jim pomaga pospešiti njihov poslovni razvoj. Mentoriral je več kot 50 startup oz. razvojnih ekip, sodeloval na večih “innovation” vikendih in kot član komisije ocenjeval startup ekipe za razpise Slovenskega podjetniškega sklada.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije: Več informacij dobite pri Maji Peharc, e-naslov: maja.peharc@gea-college.si.

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2018-2019.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj