Brezplačno predavanje - »Vodenje - od startup podjetnika do managerja«, Ljubljana

Brezplačno predavanje - »Vodenje - od startup podjetnika do managerja«, Ljubljana

12. 02. 2019

Datum: 14. februar 2019, od 13.00 do 16.30 ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Poleg razvoja produkta, zanimivega za trg je velik izziv za vsakega startup podjetnika, izgradnja podjetja kot organizacije in njegovo učinkovito vodenje. Pot od “dela v garaži” do vodenja poslovanja za vsakega startupovca pomeni velik preskok.

Podjetništvo je proces, v katerem podjetniki namenjajo svoj čas in prizadevanje, prevzamejo finančna, psihična in družbena tveganja za ustvarjanje nečesa novega.  Podjetniki postavijo vizijo, poslanstvo in naloge ter poiščejo resurse, ki prispevajo k realizaciji vizije. Podjetnik je človek, ki zazna poslovno priložnost, prevzame odgovornost, finančno tvega, organizira in uresniči potencial ideje na trgu preko svojega podjetja. Gre za težko pot, na kateri se mora vsega naučiti, saj je hkrati računovodja, piarovec, razvojnik, prodajalec in čistilka.

Njihovo delovanje je pomembno v prvi fazi rasti podjetja, ko so najpomembnejše kreativne vrednote. Jasno se kaže podjetnikova ustvarjalnost in slej kot prej naletijo na pravo osebo, idejo ali pa so osebnostno dovolj zreli, da ustanovijo svoje podjetje (ključni so ideja, ekipa in diferenciator). S tem postavijo DNA podjetja in s pravili oblikujejo inštitucijo ter njene vrednote. Podjetnik s svojimi izjemnimi retoričnimi sposobnostmi v prvi fazi navduši ljudi, da se mu pridružijo v “core” ekipi, najde prve odjemalce in po potrebi tudi investitorje. Torej zbere skupaj in angažira resurse za uresničitev njegove vizije.

Bolj, kot se podjetje razvija ter raste število zaposlenih, bolj ključna in pomembna je sama organizacija podjetja in vodenje le-tega, vedno bolj prihaja do potrebe po managerskih vrednotah in poznavanjih managerskih orodij. V ospredju so povsem racionalna managerska orodja za optimizacijo poslovanja organizacije in vodenje ljudi.

Pogosto se zgodi, da podjetnik, ki je ustvaril podjetje iz nič, ne more narediti tranzicije svojega delovanja iz kreativnih vrednot v izvršne. Ko pride do te točke, je za nadaljnjo rast podjetja nujno, da podjetnik najame profesionalni management, ki nato naprej vodi podjetje. To pa je seveda pogosto težko, saj je podjetje podjetnikov “otrok”, ki ga težko prepustiš drugemu. Seveda pa, če podjetnik uspe dovolj hitro osebnostno rasti v skladu s svojim podjetjem, lahko postane odličen manager.

Predavatelj Rok Stritar bo udeležencem pojasnil, na primeru svoje podjetniške poti in primerov iz prakse, tranzicijo od podjetnika do managerja. Stritar je soustanovitelj spletne trgovine gorniške opreme Kibuba. Pred leti je opustil svojo delo na Ekonomski fakulteti in se  posvetil razvoju podjetja. Je moderator startup vikendov, mentor v podjetniških pospeševalnikih, inkubatorjih in izvajalec podjetniških delavnic.

Predavanje je namenjeno: podjetnikom, ki se vsak dan srečujejo s težavami pri vodenju svojega, vedno bolj, razvijajočega se podjetja. Prav tako pa je predavanje primerno tudi za vse, ki se na podjetniško pot šele odpravljate, študente in ostale s podjetniško žilico, saj bo predavanje udeležencem ponudi temeljna znanja podjetništva.

Udeležba je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacij in prijave

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj