Brezplačna delavnica - »Optimizacija poslovnih procesov«, Ljubljana

Brezplačna delavnica - »Optimizacija poslovnih procesov«, Ljubljana

15. 01. 2019

Datum: 23. januar 2019, od 13.00 do 16.30 ure

Kraj: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Vabljeni na brezplačno delavnico z naslovom: »Optimizacija poslovnih procesov«, ki bo potekala v sredo, 23. januarja 2019, od 13.00 do 16.30 ure v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.

Dolgoročno je optimizacija procesov ena najpomembnejših nalog vsakega vodje. V velikih podjetjih so metode optimizacij procesov, kot so KAIZEN, 5S, JIT in podobne dejanski standard, brez katerega veliko podjetje danes ne more biti konkurenčno v svetovnem merilu. Pri majhnih podjetjih, še posebej startupih, ki še iščejo pravilno kombinacijo izdelka in trga, ter so naloge razumevanja uporabnikov in razvoja produkta ključne, optimizacija procesov ponavadi ni na prvem mestu. Ko pa se veča število zaposlenih, strank, obseg poslovanja in število nalog znotraj podjetja, je optimizacija vseh procesov s ciljem ustvarjanja čim večje vrednosti za stranko ob čim nižjih stroških ena ključnih nalog podjetnika in vodje.

Posledica stalnega izboljševanja procesov je višja kakovost produktov in storitev, skrajševanje poslovnega ciklazmanjševanje stroškov, izboljšani delovni pogoji, in vrsta drugih pozitivnih učinkov. V procesu optimizacije procese popišemo, merimo, poenostavimo, avtomatiziramo, vse s ciljem povišanja vrednosti našega produkta ali storitve v očeh stranke. Optimizacija prinaša zelo konkretne učinke in merljive rezultate. Ob ustrezni implementaciji ukrepi bistveno dvigujejo učinkovitost in konkurenčnost podjetja.

V prvi fazi popišemo in analiziramo poslovne procese in določimo kazalnike (KPI - key performace indicators oz. ključni kazalniki uspeha), ki jih želimo izboljšati. Na podlagi ugotovitev identificiramo področje poslovanja, ki potrebuje spremembe. Izvedemo prilagoditve procesov in vedno sproti merimo, ali so zaželeni učinki doseženi in iščemo priložnosti za dodatne izboljšave.

Stalne izboljšave procesov so torej temelj dolgoročne konkurenčne prednosti, uspešnega poslovanja (nuditi strankam prave izdelke in storitve, ki izpolnjujejo oz. presegajo njihova pričakovanja) in dolgoročnega obstoja podjetja.

Analiza (in izboljševanje) poslovnih procesov je zahtevna naloga vsakega podjetnika in vodje (na kateremkoli nivoju in v kateremkoli tipu organizacije, tudi v javni upravi). Podjetjem so pri vodenju in izboljševanju poslovnih procesov na voljo številne metode in orodja. Katero in kdaj uporabiti, pa je stvar znanja in izkušenj.

Nekaj teh metod in orodji vam bo predstavil predavatelj dr. Blaž Zupan, podjetnik, investitor, poslovni svetovalec in docent na katedri za podjetništvo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Delavnica je namenjena podjetnikom in vsem, ki se na podjetniško pot še odpravljajo. Prav tako pa je delavnica primerna tudi za študente in ostale s podjetniško žilico, saj bo udeležencem ponudila temeljna znanja podjetništva.

Delavnica je brezplačna!

Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj